Gepantserde Mercedessen in 'Mercedes-Benz Guard' programma

(19 Januari 1999)

PERSBERICHT:

Over de hele wereld stijgt de vraag naar automobielen die kwalitatief hoogwaardige bescherming bieden tegen geweld. DaimlerChrysler vat nu onder het begrip 'Mercedes-Benz Guard' een veelomvattend programma van speciale Mercedes-Benz gepantserde automobielen samen. Het vlaggeschip van de nieuwe Mercedes-Benz Guard-modellen wordt vanaf begin 1999 het nieuwe gepantserde model van de S-klasse; maar ook speciale E- en G-klasse typen maken deel uit van het Mercedes-Benz Guard-programma

Hiermee beschikt Mercedes-Benz over de grootste know-how in dit uitermate gevoelige productiesegement. Reeds meer dan 70 jaar ontwikkelen experts in de fabriek in Sindelfingen speciale gepantserde auto's die bestand zijn tegen revolver- en geweerschoten, handgranaten, explosieven of molotov-cocktails, en bieden bovendien hun passagiers een optimaal karakteristiek Mercedes-comfort.

Integreren
Een opvallend kenmerk van de kwaliteit van de Mercedes-Benz Guard-modellen is de exclusieve productie van de gepantserde automobielen op een afzonderlijke produktielijn. Beschermingselementen voor bijvoorbeeld portieren, achterwand, zijwanddelen, dakhemel, schutbord etc, worden niet naderhand ingebouwd in reeds afgeleverde auto's. Vanaf het begin worden de elementen, onafhankelijk van de serieproductie, bij de samenstelling van de carrosserie van de Mercedes-Benz Guard-modellen geïntegreerd. Daardoor zijn de beschermingselementen een planmatig bestanddeel van de carrosserie en versterken op een zinvolle manier de structuur. Ze vormen dus niet, zoals bij later omgebouwde auto's, een eventuele belasting voor het basisvoertuig. Daardoor ontstaat een auto uit één stuk en met gegarandeerde Mercedes-kwaliteit.

Bescherming op maat
Om te voldoen aan alle veiligheidseisen, biedt Mercedes-Benz auto's aan in verschillende beschermingsklassen:


- automobielen in de B4 klasse zijn bestand tegen revolver-kogels van het kaliber .44 Magnum en bieden met name bescherming tegen de toenemende bedreiging door gelegenheidscriminelen en straatrovers.
- Mercedes-modellen in de hoogste beschermingsklasse B6/B7 bieden bescherming tegen de dreiging van terreur- en moordaanslagen, waaraan in eerste instantie politici en leidinggevenden in het bedrijfsleven bloot staan. Zelfs projectielen uit militaire geweren hebben geen schijn van kans.

Complete uitrusting
Vanzelfsprekend beschikken de Mercedes-Benz Guard-modellen ook over de bekende Mercedes standaard met betrekking tot actieve en passieve veiligheid, Alle standaard veiligheids-elementen als bijvoorbeeld airbags, sidebags, window-bags, gordelspanners, ESP en Rem Assistent zijn vanzelfsprekend bestanddelen van de gepantserde auto's. Daarmee behalen alle Mercedes-Benz Guard modellen bij crash-tests uitstekende resultaten.

Wereldwijde erkenning
De gepantserde auto's van Mercedes-Benz genieten over de hele wereld een faam vanwege hun hoge veiligheidsstandaard. De basis daarvoor vormt een jarenlange, nauwe samenwerking met nationale en internationale veiligheidsautoriteiten. Deze samenwerking zorgt ervoor, dat de Mercedes-specialisten voortdurend op de hoogte zijn van de actuele eisen en de Mercedes-Benz Guard-modellen dus permanent worden aangepast aan de laatste stand van de beveiligingstechniek.

Deel: ' Gepantserde Mercedessen in 'Mercedes-Benz Guard' programma '
Lees ook