Ingezonden persbericht


Hilversum, 22-11-2012

OUD-VOETBALLER GERALD SIBON BLIJKT STUNTMAN IN 3e AFLEVERING EXPEDITIE POOLCIRKEL

Na aflevering twee van Expeditie Poolcirkel staat Amanda Krabbé bovenaan de ranking. Claudia Schoemacher en Dean Saunders zijn laatste, zij lopen het grootste risico Expeditie Poolcirkel te moeten verlaten. Aflevering drie van Expeditie Poolcirkel, met presentatie van Lauren Verster, is aanstaande maandagavond om 20.25 uur te zien bij de AVRO op Nederland 3.

In aflevering drie van het avonturenspel hebben de negen overgebleven kandidaten Spitsbergen achter zich gelaten en worden ze gedropt in een Noors fjord in de Lyngen Alpen. Van daaruit begint de groepsopdracht, een hike die ze voert naar een hooggelegen gletsjermeer dat ze met een packraft, een rubberen bootje, moeten oversteken. Het team dat in de snelste tijd de finish bereikt wint het geldbedrag. Geld dat belangrijk is voor de individuele ranking.

Tot ontzetting van sommige deelnemers wacht ze voor de individuele proef een kloof van 150 meter diep om te bungeejumpen. Wie durft de sprong aan...? Voormalig voetballer Gerald Sibon ontpopt zich tot een ware stuntman, als hij zich als 'Batman' in de afgrond stort. "Ik dacht als je toch gaat, dan maar volle bak", luidt het droge commentaar van de voormalig spits van o.a. Ajax, PSV en Heerenveen.

Achtergrondinformatie Expeditie Poolcirkel
De karavaantocht speelt zich af in de koudste gebieden langs de poolcirkel. Presentatie Lauren Verster. Nadat Unorthadox na een spannende battle in de eerste uitzending naar huis is gestuurd, strijden nog negen BN'ers om de winst in Expeditie Poolcirkel. Dit zijn: Amanda Krabbé, Kim Kötter, Ron Link, Claudia Schoemacher, Gerald Sibon, Dean Saunders, Paulien van Deutekom, Frederik Brom en Charlie Chan Dagelet.

De kandidaten trekken door Noorwegen, Zweden en Finland, de koudste gebieden langs de poolcirkel. Niet alleen fysieke kracht is van belang, ook psychologie en strategie spelen een belangrijke rol. Naast individuele proeven, vaak gerelateerd aan de lokale gebruiken en cultuur van Lapland, zijn er ook groepsopdrachten. Zowel de individuele prestaties als het teamspel bepalen elke week de positie van de kandidaten op de ranglijst. Die ranglijst kan in elke aflevering flink wijzigen. Iedere aflevering moeten de twee laagst gepositioneerde deelnemers tegen elkaar uitmaken wie de avonturenreeks moet verlaten. Uiteindelijk bereiken slechts drie kandidaten na een lange barre tocht het eindpunt. Eén van hen wint Expeditie Poolcirkel.

Expeditie Poolcirkel, maandag 26 november, 20.25 uur, Nederland 3 expeditiepoolcirkel.avro.nl | www.facebook.com/ExpeditiePoolcirkel | twitter.com/ExpPoolcirkel ---

Deel: ' Gerald Sibon blijkt stuntman in 3e aflevering expeditie poolcirkel '
Lees ook