Persbericht

Almere, 5 maart 2000

Gert Boer goed op dreef

De kop is er af. Rondom Big Brother City Almere vond afgelopen weekend de opening van het nationaal Rallykampioenschap plaats. Onderdeel van die rally was de Classic en Historic Rally waaraan Drachtster Gert Boer, samen met zijn Apeldoornse navigator Herman Konkelaar, deelnam. Onder een pril voorjaarzonnetje kwam het rallypubliek massaal opdraven om af te kicken van de winterstop.

Dit jaar staan alle nationale rally's open voor deze sympathieke rallyklasse waar het aantal deelnemers langzaam maar zeker groeit. Waar Gert en Herman vorig jaar nog wel eens eenzaam deelnemer waren in een veld van moderne rallyauto's, lijkt het dit jaar een grotere competitie te worden. In Almere kwamen 7 equipes in verschillende klasses aan de start. In de klasse G1 waar de Volvo Amazon van Gert Boer Autosport was ingedeeld kwamen 3 snelle teams uit. De Duitser Norbert Schneider in een A-Ascona (Opel) was de meest ervaren man in de klasse en daarmee de gedoodverfde favoriet voor de winst.

Gert en Herman reden met het koppie op de soms verraderlijk gladde, smalle paden, maar pakten met name op de onverharde gedeelten (Gert zijn favoriete ondergrond) belangrijke seconden terug. Het publiek dat met name naar deze spectaculaire gedeelten van de proeven kwamen kijken waren weer eens de grote winnaar. Herman: "Ik heb ditmaal niets gezegd en Gert zijn gang laten gaan en hij bleek het prima aan te kunnen. D'r kwam na de finish van de rally een toeschouwer naar ons toe met de opmerking dat we maar eens moesten overwegen om ruitenwissers op de zijruiten te monteren, want we gingen meer dwars dan rechtuit. Nou dat is natuurlijk heel leuk om te horen." Hieruit blijkt maar weer eens te meer dat Gert met zijn negentien lentes genoeg potentie heeft om het ver te gaan schoppen in deze sport. Tijdens de wedstrijd werd het echter nog even penibel in verband met een defecte dynamo. Gert: "Ik heb op een gegeven moment alle stroomverbruikers uit moeten schakelen om te voorkomen dat de accu helemaal leeg trok." De motor bleef nog net lopen door deze tegenwoordigheid van geest. Omdat het team niet de beschikking had over een reserve dynamo werd bij de concurrent aangeklopt. Met succes. Arnout Stam, die zelf met een Daf 55 Marathon aan de rally deelnam stelde zijn reservedynamo ter beschikking en deze paste, wonder boven wonder, ook nog. Hieruit blijkt maar weer eens hoe de sfeer onderling tussen deze klassieke rallyauto's is: dankzij de concurrent kon het Volvo team hun weg vervolgen en kwamen uiteindelijk als tweede in de klasse (achter de Duitse Ascona rijder) weer terug in het centrum van Almere stad. Het marktplein was voor de gelegenheid omgetoverd in een grote rallyshow. Volgende afspraak Zuiderzeerally (Emmeloord) eerste weekend April.

Uitslag Classic Rally Almere 2000-02-28


1. Arie en Jan van Esch (Talbot Lotus groepY) 1u20.34
2. Henk Verzeijl/Michel Straub (Ford Escort RS 1800) Y) + 166 sec.
3. Erik de Jonge/Mick de Jonge (Renault 5 Turbo) + 176
4. Norbert Schneider/Andreas Hanz (Opel Ascona A G1) + 279
5. Gert Boer/Herman Konkelaar (Volvo Amazon S G1) + 478
Voor meer info kunt u contact opnemen met de Stichting Gert Boer Autosport; Drachten. Tel: 06-51723892 E-mail: info@nordrive.com . Mediacontact: Boiten Speed Services; Haarlem. Tel 023-5511785 E-mail: boitenspeed@wxs.nl

Deel: ' Gert Boer goed op dreef in nationaal Rallykampioenschap '
Lees ook