KNWV

DATUM: 15-5-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Geslaagd zeilevenement op Amstelmeer levert 2 nieuwe Nederlands kampioenen zeilen.

---

Tijdens het Hemelvaart weekeind van 9 t/m 12 mei is op het Amstelmeer het Open Nederlands kampioenschap Splash en Flash gevaren. In de Splash klasse werd Rinse Ubbink (NED) (links op de foto) Open
Nederlands kampioen in een veld van 164 Splashes. In de Flash werd strijd geleverd tussen 47 zeilers. Daar ging deze titel naar Erwin Veldman (NED)(rechts op de foto).

Onder goede omstandigheden zijn er 9 reguliere wedstrijden gevaren onder de uitstekende leiding van de Marine Watersport Vereniging. De donderdag was een goede dag met een gemiddelde windkracht 3 Bft. Op de vrijdag moest er in de ochtend eerst op wind worden gewacht die in de middag aantrok tot een windkracht 4. De zaterdag bracht ook eerst uitstel, dit keer in verband met slecht zicht. In de middag verbeterde het zicht en konden er toch nog 3 wedstrijden gevaren worden bij ook een matige wind. Op de zondag morgen werden vervolgens nog 2 licht weer wedstrijden gevaren.

In beide klassen is het tot de laatste dag spannend gebleven met wisselende kop posities en een stevige maar sportieve strijd.

Deze door Land Rover gesponsorde wedstrijden werden ook gevolgd door de nieuwe klasse trainer die de SKON (Splash Flash Klasse Organisatie) heeft aangetrokken in de persoon van Han Beverwijk.

De 2e en 3e plaats in de Splash waren voor Jessica Crul (NED) en Nick Asselmans (BEL). In de Flash was het zilver voor de kampioen van vorig jaar Stephan Veldman (NED) en het brons ging naar Hinke van der Werf (NED).

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Deel: ' Geslaagd zeilevenement op Amstelmeer levert 2 nieuwe Nederlands kamp.. '
Lees ook