Jos Verstappen Info Page

Geslaagde demonstratie/test Zandvoort

(08 september 2001) Het begon vanmorgen vroeg. Rond 7:45 uur kwam Jos aan op het circuit van Zandvoort. Jos had daar een druk programma af te werken, de hele dag zat goed vol, maar gelukkig verliep alles volgens schema.

In de ochtend waren een aantal runs met de Arrows drie-zitter gepland. Tijdens één van die runs reed Steven Watson, de bestuurder van de Arrows AX3, Jos en Enrique Bernoldi over het circuit heen. "Een hele aparte ervaring om eens als passagier aan boord te zitten", volgens Jos.

Na deze sessie volgden, onder andere, een aantal demonstratieronden met de Arrows A22, en gaf Jos de nodige interviews. Helaas werd de dag nogal gekenmerkt door regen. Niet alleen voor het bezoekersaantal was dat niet bevorderlijk (er waren iets minder bezoekers dan vorig jaar), maar ook voor het verbeteren van de ronderecord niet. Toch is Jos vanmiddag tot op ongeveer een halve seconde van het ronderecord van Luca Badoer gekomen.

Aan het einde van de dag, vanaf ongeveer drie uur, werd er voor het eerst op het vernieuwde circuit van Zandvoort een heuse testsessie gehouden. Deze sessie was toegestaan aangezien de volgende race over meer dan één week wordt verreden. Jos legde in deze sessie 33 ronden af, waarbij voornamelijk het differentieel en de voorvleugel getest werden.
Ondank het slechte weer was het voor Jos vandaag een hele indrukwekkende en geslaagde dag, en Jos kijkt nu al uit naar de volgende keer...

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

Zoekwoorden:

Deel: ' Geslaagde demonstratie en test Jos Verstappen op Zandvoort '
Lees ook