STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

Geslaagde Parkpop met vele hoogtepunten

De 22e editie van Parkpop is een groot succes geworden. Vele mensen waren in het Zuiderpark in Den Haag en genoten van de optredens van onder meer Kirsten, Within Temptation, The Levellers en The Dandy Warhols. Met name de optredens van de 'plaatselijke helden' Kane en Di-rect konden rekenen op veel enthousiaste toeschouwers.

Zo'n 400.000 toeschouwers kwamen in totaal op Parkpop af. Het festival was daarmee een waardige afsluiter van een groots muziekweekend in het Haagse Zuiderpark. Op zaterdag was er in het park al het multi-culturele muziekfestival Live For Life en zondag dus de 22e Parkpop. De organisatie was erg te spreken over de dag en was met name content over de act die er op het laatste moment werd bijgehaald: het Franse Ekova. Zij vervingen T.O.K. en deden dat met verve. Helaas kon het optreden van Arno niet doorgaan wegens maagklachten. Ook de Politie Haaglanden was tevreden; het festival verliep zonder incidenten. Het weer zat mee: de gehele dag was het droog en er kwam af en toe een zonnetje door, wat resulteerde in een ideale festivalsfeer.

Hoogtepunten
Hoogtepunten waren de optredens van de Haagse bands Di-rect en Kane en de Waddinxveense groep Within Temptation, die het massaal toegestroomde publiek helemaal uitzinnig maakten met hun optredens. Met name het optreden van Within Temptation was spectaculair: duizenden papiersnippers en vuurvlammen on stage zorgden voor een imponerende finale.

Nevenactiviteiten
Naast de muziek waren er ook diverse nevenactiviteiten zoals bijvoorbeeld de festivalmarkt (dit jaar met meer dan 140 kramen!), de Dommelsch Dance Area en de BungeeJump. De signeersessies van de bands op het veld trokken veel belangstelling.

PARKPOP IS EEN PRODUCTIE VAN STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

DE PROGRAMMERING IS IN HANDEN VAN ROCK IN WATERLAND.

===
Niet voor publicatie:

Deel: ' Geslaagde Parkpop met vele hoogtepunten '
Lees ook