Gemeente Heusden


Straatspeeldag

Op woendag 29 mei was het Straatspeeldag voor de Heusdense jeugd. De gemeente Heusden had een aantal wegen afgesloten, zodat kinderen deze dag konden spelen waar ze wilden, zelfs op straat.

Kinderen van de scholen Olof Palme en het Vlot vermaakten zich op de Aziëlaan en op de parkeerplaats bij sportzaal De Brug. De scholen hadden met medewerking van verkeersveiligheidsorganisatie 3VO en de gemeente allerlei spelletjes georganiseerd, met aandacht voor verkeersveiligheid op straat. De Straatspeeldag werd hier geopend door de Teamchef van de Politie, de heer W. Lievens en wethouder A. van den Hoven, die een wedstrijdje zo-langzaam-mogelijk-steppen deden.

In Vlijmen werd de Straatspeeldag georganiseerd door basisschool De Bussel, buurtvereniging Verdilaan en bewoners van de Wilhelminastraat. Ook hier werd aandacht gevestigd op de verkeersveiligheid rond de school. En dankzij Sphinx speelden ook kinderen in de Hoogstraat in Vlijmen op straat, zonder last van auto's. Kinderen die daar speelden kregen een 'straatspeel-diploma'.

Zoekwoorden:

Deel: ' Geslaagde straatspeeldag gemeente Heusden '
Lees ook