Gestolen voertuig snel terug dankzij GPS kilometerregistratie


GPS systeem voor kilometerregistratie brengt politie op spoor dieven

DORDRECHT, 20150110 -- In de nacht van 8 op 9 januari 2015 is in Gorinchem een voertuig gestolen. De auto, voorzien van een RitAssist-systeem, werd eenvoudig teruggevonden.

De rechtmatige eigenaar van het voertuig was een maand eerder al slachtoffer van een woninginbraak, waarbij het dievengilde waarschijnlijk een reservesleutel van het voertuig buit heeft gemaakt. Zij zijn in de nacht van 8 op 9 januari teruggekomen voor het voertuig. Dankzij het ingebouwde GPS-systeem, welke werd gebruikt voor het bijhouden van een sluitende kilometerregistratie, kon het voertuig snel opgespoord worden.

Uit de rittenregistratie van het voertuig kon namelijk worden opgemaakt dat men in de nacht van donderdag op vrijdag aan de haal is gegaan met de auto. Op de snelweg is het gaspedaal goed ingedrukt, met 180 km per uur en niet al te milieuvriendelijk rijgedrag is de dief naar Zutphen gereden. De eigenaar van het voertuig kon, nadat hij ondervond dat zijn auto gestolen was, snel handelen: met behulp van de blackbox van RitAssist, heeft de politie de exacte locatie van het voertuig kunnen achterhalen. De recherche trof het voertuig aan op een parkeerplaats. De recherche Dordrecht liet weten het voertuig te onderzoeken waarna hij wordt teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

De eigenaar van het voertuig liet weten erg blij te zijn met de adequate service van RitAssist. Ondanks dat hij het systeem heeft aangeschaft voor een waterdichte kilometerregistratie, kwam het systeem vandaag voor een heel ander doel van pas.


Deel: ' Gestolen voertuig snel terug dankzij GPS kilometerregistratie '
Lees ook