Amsterdam Exchanges

14 Jan 2000 Getronics, Gucci en UPC vanaf 21 februari in AEX-index Persbericht 2000.006

Op grond van de reglementen van de Amsterdam Exchanges-index en de Amsterdam Midkap-index worden beide indices jaarlijks in februari herwogen.

In de Amsterdam Exchanges-index zullen per maandag 21 februari 2000 de volgende wijzigingen worden geëffectueerd onder voorwaarde dat geen fusies, overnames, stopzetting van de officiële notering e.d. in de tussentijd plaatsvinden. De aandelenfondsen Océ, KLM en Buhrmann zullen niet meer worden opgenomen in de Amsterdam Exchanges-index. De aandelenfondsen Getronics, United Pan Europe Communications (UPC) en Gucci zullen worden opgenomen in de Amsterdam Exchanges-index.

In de Amsterdam Midkap-index zullen per maandag 21 februari 2000 de volgende wijzigingen worden geëffectueerd onder voorwaarde dat geen fusies, overnames, stopzetting van de officiële notering e.d. in de tussentijd plaatsvinden. De aandelenfondsen Getronics, Koninklijke Ahrend en AOT zullen niet meer worden opgenomen in de Amsterdam Midkap-index.

De aandelenfondsen Libertel, Océ, KLM, Versatel, CMG, Buhrmann en Cap Gemini SA zullen in de Amsterdam Midkap-index worden opgenomen.

Bijlage:

Samenstelling Amsterdam Exchanges-index en Amsterdam Midkap-index met ingang van maandag 21 februari, onder voorwaarde dat geen fusies, overnames, stopzetting van de officiële notering e.d. in de tussentijd plaatsvinden.

Samenstelling Amsterdam Exchanges-index en Amsterdam Midkap-index met ingang van maandag 21 februari, onder voorwaarde dat geen fusies, overnames, stopzetting van de officiële notering e.d. in de tussentijd plaatsvinden.

Amsterdam Exchanges-index

ABN AMRO Bank AAB

Aegon AGN

Akzo Nobel AKZ

ASM Lithography ASML

Baan Company BAAN

Corus Group CORS

DSM DSM

Elsevier ELS

Fortis (NL) FOR

Getronics GTN

Gucci GUC

Hagemeyer HGM

Heineken HEI

ING Groep ING

Koninklijke Ahold AH

Koninklijke KPN KPN

Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij RD

Koninklijke Numico NUM

Koninklijke Philips Electronics PHI

TNT Post Groep TPG

Unilever UN

United Pan Europe Communications UPC

Vendex VDX

VNU VNU

Wolters Kluwer WKL

Amsterdam Midkap-index

ASR Verzekeringsgroep ASR

Buhrmann BUHR

Cap Gemini SA CAPS

CMG CMG

CSM CSM

Endemol Entertainment Holding ENDM

Hunter Douglas HDG

IHC Caland IHC

Internatio-Müller IM

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij KLM

Koninklijke Nedlloyd NDL

Koninklijke Vopak VPK

Koninklijke Volker Wessels Stevin VWS

Koninklijke Wessanen WES

Laurus LAU

Libertel LTEL

Van der Moolen Holding MOO

NBM-Amstelland NBM

Nutreco Holding NUO

Océ OCE

Ordina ORDI

Randstad Holding RAND

Stork STO

Vedior VDOR

Versatel VTEL

NB: De wegingsfactoren van de geselecteerde fondsen zullen na het sluiten van de handel op vrijdag 18 februari 2000 worden vastgesteld.

Uit artikel 1.8 van het regelement voor de Amsterdam Exchanges-index en de Amsterdam Midkap-index vloeien twee correcties op de weging voort.

De correctiefactoren op de weging van Gucci and Libertel voor het percentage van de marktkapitalisatie dat in vaste handen is zijn respectievelijk 85% en 75%. Dit betekent dat 15% respectievelijk 25% van de volle marktkapitalisatie meegenomen zal worden bij de bepaling van de wegingsfactoren van Gucci en Libertel. De correctiefactoren zijn berekend op basis van gegevens van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) in het kader van de Wet Melding Zeggenschap.

© Amsterdam Exchanges / Pers en Public Affairs

Deel: ' Getronics, Gucci en UPC vanaf 21 februari in AEX-index '
Lees ook