Getronics


Persbericht

Amsterdam,
7 september 1999
GETRONICS VERSTERKT POSITIE IN MEXICO DOOR OVERNAME ACTIVITEITEN RSD

Getronics deelt mee dat zij haar marktpositie in Mexico op het gebied van Informatie- en CommunicatieTechnologie (ICT) aanzienlijk heeft versterkt door overname van de activiteiten van Redes Y Systemas de Datos (RSD).

RSD

RSD is gevestigd in Mexico City en heeft drie regionale kantoren. Het bedrijf heeft hooggeschoolde ICT-professionals in dienst en is gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige netwerkdiensten op het gebied van ontwerp, implementatie, ondersteuning en beheer van geïntegreerde op Internet gebaseerde oplossingen aan grote opdrachtgevers. Sinds 1982 levert RSD deze diensten aan opdrachtgevers in de financiële sector zoals Bancomer, Banco Inverlat, Alestra en Banca Serfin en tevens aan alle grote Mexicaanse telecommunicatiebedrijven. RSD is één van de drie Mexicaanse bedrijven die een Gold Partnership heeft met Cisco, marktleider op het gebied van `Internetworking'.

Getronics in Mexico

Inclusief RSD heeft Getronics momenteel ongeveer 450 medewerkers in Mexico waaronder ongeveer 150 medewerkers van Grupo CP, de Spaanse dochter van Getronics die zelfontwikkelde concepten en oplossingen aanbiedt aan Spaanse opdrachtgevers in verticale markten zoals de financiële en telecommunicatie sector.

Getronics verwacht te kunnen profiteren van belangrijke `cross selling' mogelijkheden op het gebied van Business Solutions en Network Services aan opdrachtgevers in de financiële en telecommunicatie sector. De onderneming is tevens voornemens om haar gestandaardiseerde oplossingen en services in andere Latijns-Amerikaanse markten te introduceren door middel van internationale `roll-outs', ondersteund door dochterondernemingen van Getronics in Brazilië, Chili, Columbia, Porto Rico en Venezuela. De Mexicaanse vestiging zal dienen als het competentie- en coördinatiecentrum voor Latijns-Amerika voor consulting, business solutions en gestandaardiseerde op Internet gebaseerde netwerkintegratie oplossingen, alsmede voor het verzorgen van trainingsfaciliteiten.

Mexico is momenteel de tweede economie van Latijns-Amerika. Lokale investeringen en omvangrijke ICT-bestedingen door Spaanse financiële instituten, telecombedrijven en andere internationale ondernemingen spelen een belangrijke rol in de economische groei van het land. Deze ondernemingen beschouwen Mexico als basis voor verdere expansie in Centraal- en Zuid-Amerika.

Getronics heeft nu in Mexico zowel op lokaal als op internationaal niveau de kracht om haar diensten aan grote nationale en internationale opdrachtgevers aan te bieden. Hierdoor zal de interne groei van Getronics in dit zich snel ontwikkelende continent toenemen, hetgeen een uitstekende uitgangspositie biedt om uit te groeien tot ICT-marktleider in Mexico en andere Latijns-Amerikaanse markten.

Profiel Getronics

Getronics is een van 's werelds toonaangevende aanbieders van oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en CommunicatieTechnologie. Met 34.000 medewerkers in 44 landen werkt Getronics samen met een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven om de waarde van hun investeringen in technologie te maximaliseren.

Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Londen, Singapore en Washington DC. Getronics is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs (`GTN'). Meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening van Getronics is te vinden op het World Wide Web www.getronics.com


Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Getronics NV

Investor Relations
Donauweg 10 1043 AJ Amsterdam
Nederland
Tel.: 020 586 1964
Fax.: 020 586 1568
https://www.getronics.com


Getronics NV
Donauweg 10
Postbus 652
1000 AR Amsterdam
Tel. 020 - 586 14 12
Fax 020 - 586 15 68
https://www.getronics.nl

Copyright 1998 Getronics NV
Last update: 07 September 1999
Informatie: info.algemeen@getronics.nl

Deel: ' Getronics neemt activiteiten Mexicaans RSD over '
Lees ook