Getronics N.V.

Amsterdam

16 oktober 2001

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID SLUIT OVEREENKOMST MET GETRONICS VOOR IMPLEMENTATIE VAN
ICT-INFRASTRUCTUUR

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Getronics hebben een overeenkomst gesloten voor de invoering van een nieuwe ICT-infrastructuur. De overeenkomst omvat een verandering van netwerk, de implementatie van een SAN/server storage omgeving en het overzetten van circa 2900 werkplekken naar Windows2000 en Office XP.

De projectorganisatie hiervoor bestaat uit zowel medewerkers van het Ministerie als van Getronics, waardoor een unieke public-private samenwerking ontstaat. Met deze werkwijze is de overdracht van de diensten en producten van de project- naar de lijnorganisatie beter gewaarborgd. Daarnaast wordt in het project veel aandacht besteed aan kennisoverdracht, om het hoge opleidingsniveau van de automatiseringsmedewerkers van SZW verder te verdiepen. De medewerkers van Getronics zullen via `training on the job' hun kennis overdragen aan de medewerkers van SZW.

De nieuwe ICT-infrastructuur komt tegemoet aan de wensen van de directies van SZW en ondersteunt de medewerkers in hun relatie met maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, overheid en burgers. Internettechnologie, beheersbaarheid, beveiliging en werkplek-onafhankelijkheid gelden als uitgangspunt voor de nieuw op te zetten ICT-infrastructuur van SZW. De dienstverlening maakt deel uit van het end-to-end dienstenpakket NetWorkPlace van Getronics. Met de diensten van NetWorkPlace kunnen organisaties profiteren van een beschikbare, betaalbare en hoogwaardige ICT-infrastructuur, zodat deze een strategisch bedrijfsmiddel wordt voor de organisatie.

Over Getronics
Met meer dan 30.000 medewerkers in 34 landen, is Getronics een van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). Getronics biedt advies en ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert geavanceerde oplossingen en diensten op het gebied van Infrastructure Solutions en E-Business Solutions. Getronics helpt een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven bij de maximalisatie van de waarde van hun technologie- investeringen en het verbeteren van de interactie met hun klanten.
Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Singapore en Washington DC. Getronics is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs ('GTN'). Meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening van Getronics is te vinden op www.getronics.com


---

Deel: ' Getronics plaatst ict-infrastructuur bij ministerie SZW '
Lees ook