Getronics


Persbericht

Amsterdam,
February 8, 2000

GETRONICS VERKOOPT ATM-ACTIVITEITEN AAN DIEBOLD

Getronics heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst met het Amerikaanse bedrijf Diebold incorporated heeft getekend over de verkoop van haar internationale ATM-activiteiten.

Het akkoord betreft SIAB, een joint venture met Groupe Bull gevestigd in Cassis, Frankrijk; Cable Print, een gespecialiseerde fabrikant van ATM's in Brussel, België, alsmede de verkoop en dienstverlening van ATM's, geldautomaten en andere 'self service' terminals in meer dan 20 landen.

Getronics is een strategische alliantie aangegaan met Diebold waarbij de producten en diensten van Diebold deel blijven uitmaken van de 'one-stop-shop' oplossingen die Getronics haar opdrachtgevers biedt. Als onderdeel van deze transactie zal Diebold de ondersteuning en levering van ATM producten aan opdrachtgevers continueren.

Mias van Vuuren, Chief Operating Officer van EMEA, licht toe: "de verkoop van onze ATM-activiteiten aan Diebold past in de strategie van Getronics om zich meer te richten op haar kernactiviteiten. Het produceren en distribueren van geldautomaten en aanverwante diensten behoren daar niet meer toe. De alliantie met Diebold is voor onze opdrachtgevers ideaal: zij kunnen nu samenwerken met een gespecialiseerd ATM-bedrijf dat goed in kan spelen op hun individuele automatiseringsbehoeften."

Profiel Getronics
Getronics is een van 's werelds toonaangevende aanbieders van oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en CommunicatieTechnologie. Met 34.000 medewerkers in 44 landen werkt Getronics samen met een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven om de waarde van hun investeringen in technologie te maximaliseren.

Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Londen, Singapore en Washington DC. Getronics is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs ('GTN'). Meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening van Getronics is te vinden op het World Wide Web www.getronics.com.

Profiel Diebold
Diebold, Incorporated is een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van het leveren van geintegreerde systemen en diensten, gespecialiseerd in de financiële en retail self-service markt. De onderneming is opgericht in 1859 en heeft 9.000 medewerkers. Diebold heeft kantoren in meer dan 75 landen en haar hoofdkantoor is gevestigd in Canton, Ohio, in de Verenigde Staten. De omzet over 1999 bedroeg $1,3 miljard. Informatie over Diebold kunt u vinden op http:/www.diebold.com.

Profiel Group Bull
Bull is een internationale IT groep gevestigd in Europa met activiteiten in meer dan 100 landen. In 1999 behaalde Bull een omzet van 3,8 miljard euro. Bull levert een breed pakket aan systemen, infrastructurele software en IT diensten door innovatie, alliancies met de beste partners en haar eigen deskundigheid op het gebied van integratie.


Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Investor Relations
Tel.: 020 586 1964
Fax.: 020 586 1568
I.R.M.@Getronics.com


Getronics NV
Donauweg 10
Postbus 652
1000 AR Amsterdam
Tel. 020 - 586 14 12
Fax 020 - 586 15 68
http://www.getronics.nl

Copyright 1998 Getronics NV
Last update: 13 January 2000
Informatie: info.algemeen@getronics.nl Feedback: webmaster@getronics.nl

Deel: ' Getronics verkoopt ATM-activiteiten aan Diebold '
Lees ook