Politiebericht Venlo 2-08-2001
Mediaberichten 02 augustus (14.30 uur)

SWALMEN Getuigen gezocht

SWALMEN De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van een diefstal met geweld, die zondagmiddag plaatsvond op de Markt. Een 32-jarige inwoner van Swalmen wilde tussen 12.00 uur en 13.00 uur een aldaar gelegen horecagelegenheid bezoeken. Toen hij zijn fiets tegen de muur van het pand zette, werd hij door vijf onbekende jongens van rond de 20 jaar omsingeld die hem om zijn geld vroegen. Het slachtoffer voelde zich door deze situatie bedreigd en gaf wat geld om verlost te worden van zijn belagers. Hierop liet een van hen merken dat hij het niet genoeg vond en begon hem te duwen. Vervolgens werd het slachtoffer meerdere malen geslagen door het groepje, waarna hij op de grond viel. Een van de belagers pakte vervolgens zijn portemonnee weg, waarna geld en een bankpasje eruit werden gehaald. Vervolgens zijn de vijf verdachten weggelopen richting de Rijksweg. Getuigen die iets hebben gezien dat bij kan dragen aan het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met politie Swalmen, telefoonnummer 0900-8844 (30 cent/0,14 per minuut).

WEERT Hooi in brand

WEERT Door nog onbekende oorzaak is woensdagmiddag rond 17.40 uur brand ontstaan in een lading hooi. Een 47-jarige inwoner van Weert reed met zijn tractor met aanhangwagen vol hooi over de Ringbaan Noord toen hij bemerkte dat het hooi brandde. Hij parkeerde in de berm en probeerde het vuur te doven door de bovenste brandende pakken eraf te gooien, maar dat mocht niet baten. De brandweer probeerde het vuur te blussen maar kon niet voorkomen dat de lading inclusief de aanhangwagen uitbrandde. De omvang van de schade is nog niet bekend.

GENNEP Woningbrand

GENNEP Door nog onbekende oorzaak is in de nacht van woensdag op donderdag brand ontstaan in een woning aan de Zuidsingel. Op het moment van het uitbreken van de brand was niemand in de woning aanwezig. Een van de bewoners bemerkte bij thuiskomst dat er brand was op de bovenverdieping en sloeg alarm. Een buurtbewoner is direct begonnen met blussen, wat daarna werd overgenomen door de brandweer. Door het vuur liep de gehele bovenverdieping rookschade op. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Deel: ' Getuigen diefstal met geweld Swalmen gezocht '
Lees ook