Keywords: geveke

Persberichten

Naarden, 12 Augustus 1999

Geveke breidt meerlijnsdealer-activiteiten in Nederland uit.

Naarden, 30 Juli 1999

Geveke breidt meerlijnsdealer-activiteiten in Nederland uit.

Geveke Werktuigbouw bv, een van Gevekes meerlijnsdealers, en Getronics nv, beide te Amsterdam, hebben een principe overeenstemming bereikt over de overname van alle activiteiten van Vanandel bv te Delft .

Vanandel bv is distributeur en importeur van producten en systemen op het gebied van ventilatie- en besturingstechniek. De omzet bedraagt thans ca. EUR 4 miljoen op jaarbasis, te realiseren met 16 medewerkers. Met deze uitbreiding van activiteiten worden naast een belangrijke omzetvergroting tevens synergievoordelen bereikt. De activiteiten van Vanandel vormen een goede strategische aanvulling op het huidige pakket van Geveke Werktuigbouw.

Vanandel bv zal als aparte entiteit blijven bestaan binnen Geveke Werktuigbouw.

Deze overname past in de strategie van de Geveke groep, welke ondermeer gericht is op de uitbouw van de activiteiten van de meerlijnsdealers. Tot de meerlijnsdealers behoren naast Geveke Werktuigbouw ook Geveke Industrial, Emba Techniek en Sieberg. Verwacht wordt dat deze acquisitie medio september zal worden afgerond. Consolidatie zal plaatsvinden met terugwerkende kracht tot 1 januari 1999. De overnamesom zal in contanten voldaan worden.

De bijdrage aan de winst per aandeel van deze overname is positief en is reeds verdisconteerd in de vooruitzichten welke door Geveke zijn afgegeven voor 1999.

De directie

Naarden, 30 juli 1999 Voor nadere informatie: de heer T.S. Haisma, Financieel Directeur tel. 035 - 6997 307

Geveke nv Gooimeer 6 1411 DD Naarden www.geveke.com

www.geveke.com


* terug naar overzicht

Deel: ' Geveke breidt meerlijnsdealer-activiteiten in Nederland uit '
Lees ook