Gevonden: held van 2009


DEN HAAG, 20091210 -- Op woensdag 9 december jl. ontving de heer T. Schep uit Alblasserdam uit handen van de directeur van Het Oranje Kruis, Boi Jongejan, de prijs voor zijn Heldendaad. Schep stond zijn vrouw bij nadat zij was aangereden door een wielrenner en hard ten val was gekomen en een aantal verwondingen opliep. Het Oranje Kruis riep in het kader van hun 100-jarig bestaan de helden op. Zij zocht iemand die een pluim heeft verdiend voor een heldendaad.

Uit de inzendingen werden vier helden door een vakjury genomineerd. Daarna had het publiek de mogelijkheid via internet een week lang op de genomineerde inzendingen te stemmen. In totaal kwamen er 5.200 stemmen binnen. Hiervan ging 68% van de stemmen naar het heldenverhaal "Aangereden door een wielrenner" van mevrouw Schep. Zij had haar man als d held van 2009 opgegeven.

Nieuwsgierig naar het heldenverhaal van mevrouw Schep en de andere genomineerden? Bezoekt u dan de website www.ehbo.nl.

De Stichting Koninklijke Nationale Organisatie voor Reddingwezen en Eerste Hulp bij Ongelukken `Het Oranje Kruis' ontwikkelt leerstof voor eerstehulpverleners en instructeurs, verzorgt de examinering, bewaakt de kwaliteit en de geldigheid van het Diploma Eerste Hulp en daarmee verbonden certificaten en bevordert een brede verspreiding van kennis van Eerste Hulp onder de bevolking.

Het Oranje Kruis


Deel: ' Gevonden held van 2009 '
Lees ook