Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten District Bergen op Zoom

Donderdag 20 januari 2003

Gewapende overval Hubo
Rucphen:
Voor de tweede keer deze week is er een winkel in Rucphen het doelwit geweest van een gewapende overval. Twee dader(s) drongen op donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur de Doe het Zelf zaak aan de Zundertseweg binnen. Het in de winkel aanwezige personeelslid werd bedreigd met een vuurwapen en gedwongen de kassa te openen. Door het tweetal werd een greep uit de kassa gedaan en een klein geldbedrag weggenomen. De daders zijn vervolgens weggevlucht in onbekende richting.
Het signalement van de daders: 2 noord-afrikaanse cq. Zuid-europese mannen, leeftijd omstreeks 20 jaar. Één van de daders droeg een leren jas en een leren baseball pet. De andere dader droeg een leren jas en een blauwe gebreide muts De politie is inmiddels gestart met een buurtonderzoek. Dinsdagochtend werd een postagentschap aan de Raadhuisstraat in Rucphen overvallen.
De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar te maken hebben.

Dronken automobilist
Steenbergen: Donderdagnacht is een 44-jarige inwoner uit Steenbergen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Van Brabantstraat. Bij de blaastest bleek de man te hebben gedronken. De man is hierop aangehouden. Uit het hierop ingestelde onderzoek bleek, dat de Steenbergenaar met twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol, aan het verkeer deelnam. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Frustratie leidt tot aanrijding met letsel Roosendaal: Een 35-jarige automobilist uit Halsteren raakte donderdagmorgen gefrustreerd door het rijgedrag van een automobilist uit Tholen. Dit gaf reden tot reacties over en weer waarbij uiteindelijk een eenzijdig ongeval ontstond. Door nog onbekende oorzaak raakte de 25-jarige bestuurder uit Tholen met zijn auto in de middenberm. Hierbij sloeg hij enkele malen over de kop. Het incident vond plaats op de oostbaan van de Rijksweg A-58 net voorbij de afslag Wouw. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek lichte verwondingen te hebben en kon na behandeling weer naar huis. Zijn auto is total-loss. De bestuurder van de andere auto meldde zich net na het incident, vrijwillig, op het politiebureau. De man is gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. Door de aanrijding ontstond een behoorlijke file die omstreeks 11.00 uur was opgelost.

Softdrugs
Roosendaal: Een 28-jarige en 26-jarige man, beide inwoner uit Uccle (België) zijn woensdagavond bij een verkeerscontrole aangehouden. De politie controleerde hen op de Antwerpseweg. Toen de bestuurder van het voertuig een stopteken kreeg van de politie werd uit een raam van de auto een zakje gegooid. Later bleek er 26 gram hashish in te zitten. Beide inzittenden zijn aangehouden en nadat zij hun boete hadden betaald werden zij heengezonden. De softdrugs zijn in beslaggenomen.

Diefstal mobiele telefoon Roosendaal: Een 16-jarig meisje uit Bergen op Zoom heeft donderdag bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Maandagochtend liet het meisje haar telefoon achter in haar tas. De tas stond tijdens de gymles in de sporthal aan het Knipplein. Na de les bleek de telefoon uit haar tas te zijn gestolen.

Diefstal pinpasje
Roosendaal: Een 84-jarige inwoonster uit Roosendaal heeft aangifte gedaan van diefstal en misbruik van haar pinpas. De vrouw kocht woensdagmiddag om 14:00 uur in een supermarkt in de Beethovenlaan een bosje bloemen. Na betaling legde ze haar bankpas op de toonbank. In een onbewaakt ogenblik zag een onbekende dader(s) kans om deze pas te stelen. Door het slachtoffer werd onmiddellijk haar pas geblokkeerd. Helaas kon zij niet voorkomen dat er in die tussentijd een aanzienlijk geldbedrag werd afgenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Nicolette Bovenhorst/Henk Snepvangers

Deel: ' Gewapende overval Hubo in Rucphen '
Lees ook