Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 11.25 uur
Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Een 16-jarig meisje uit Leusden is vrijdagavond rond half acht gewond geraakt nadat zij met haar bromfiets in aanrijding was gekomen met een 39-jarige Amersfoorter op de fiets.

Het meisje reed met haar bromfiets over het fietspad langs de Nijkerkerstraat en reed in de richting van de Amersfoortsestraat. De fietser reed in tegenovergestelde richting. Door onbekende oorzaak reden de twee frontaal tegen elkaar op.

Het meisje moest met letsel aan hand en hoofd en inwendig letsel aan haar buik worden overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. De man werd onwel, maar kon door ambulance personeel ter plekke behandeld worden.

Het bleek dat de man alcohol gedronken had. Hij bleek 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Er is proces verbaal opgemaakt.

Brandstichting bouwkeet

AMERSFOORT Een 21-jarige Amersfoorter heeft samen met een 23-jarige plaatsgenoot geprobeerd brand te stichten in een bouwkeet. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond tien over een zagen getuigen dat op de hoek Varkensmarkt - Langestraat een bouwkeet in de brand stond en dat de twee mannen er vandoor gingen.

De getuigen zetten in hun auto de achtervolging in en waarschuwden de politie. Die kon op aangeven van de getuigen beide mannen aanhouden. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

De bandweer bluste de bouwkeet. De schade bleef beperkt.

Gewapende overval

AMERSFOORT Bij een winkel aan de Kortegracht heeft vrijdagochtend rond kwart voor negen een gewapende overval plaatsgevonden. Op het moment van de overval was er één personeelslid in de winkel.

Er werd aangebeld en het personeelslid dacht dat er een collega voor de deur zou staan. Toen hij opendeed kwam er een gemaskerde en gewapende overvaller de zaak binnen. De man eiste geld.

Na dit te hebben gekregen ging hij er te voet vandoor in de richting van de Langestraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aantreffen hennepplantage

AMERSFOORT Vanuit een woning aan de Bachweg kreeg de politie woensdagavond rond kwart over zeven een melding van wateroverlast. De bewoner van de boven gelegen woning was niet thuis.

Samen met de brandweer betrad de politie de woning en trof op zolder een compleet in werking zijnde hennepplantage aan. De complete installatie en alle 458 planten zijn in beslag genomen.

De politie onderzoekt nog of er illegaal stroom is afgetapt. Er is nog niemand aangehouden.

Deel: ' Gewapende overval in Amersfoort '
Lees ook