Politie Gelderland-Midden

Gewapende overval kledingbedrijf St. Gangulphusplein Publicatiedatum: 29-01-2003

Woensdagmiddag 29 januari om 15.10 uur kreeg de politie melding van een gewapende overval op een kledingbedrijf aan het St. Gangulphusplein in Arnhem. Op het moment van de overval waren ongeveer dertig klanten aanwezig, alsmede drie verkopers, waarvan twee in het magazijn. Een man met een zwarte wollen muts op zijn hoofd kwam naar de kassa en rekende een kledingstuk af. De man gaf geld, de kassalade werd opengemaakt door de winkelier. Vervolgens werd deze man bedreigd door de overvaller met een mes. Daarop stapte de winkelbediende geschrokken achteruit, waarop de overvaller een greep in de kassalade deed. De man verliet met het kledingstuk en de bankbiljetten de winkel. De verkoper rende naar achteren het magazijn in en waarschuwde zijn collega's dat hij overvallen was. Een onderzoek in de omgeving naar de dader had geen resultaat. De politie unit Zuid stelt een nader onderzoek in.

voor nadere informatie:
P. Meijer
communicatie AVZ
026-3524308

---


---

Nijkerk; politie zoekt getuigen overval stationswinkel Publicatiedatum: 29-01-2003

Een vooralsnog onbekend gebleven man heeft woensdagmiddag 29 januari rond 15.15 uur een gewapende overval gepleegd op de stationswinkel van het NS station in Nijkerk. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Hoewel een aantal passanten de achtervolging korte tijd hebben ingezet, wist de verdachte te ontkomen. De politie zoekt getuigen van het misdrijf. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 0900 - 8844.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement. Hij had een smal gezicht en een licht getinte huidskleur. Hij was ongeveer 1.75 meter lang en naar schatting zo'n 20 jaar oud. De man droeg donkere kleding. Verder had hij zwart krullend haar tot in de nek. De man is via de perronkant van het station gevlucht. Zijn achtervolgers zijn hem in de wijk "Paasbos" kwijt geraakt.

Getuigen
Mensen die iets van het misdrijf hebben gezien, dan wel die op andere wijze over informatie beschikken die het misdrijf kan helpen oplossen, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Gewapende overval kledingbedrijf St. Gangulphusplein in Arnhem '
Lees ook