Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Woensdagmiddag 1 augustus 2001
16:35 woensdag 1 augustus 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

NIEUW-BUINEN
Auto-inbraken
Dinsdagnacht zijn in Nieuw-Buinen diverse autos opengebroken. Aan de Polakkers raakte een 27-jarige inwoner van deze plaats zijn radio-cdspeler kwijt, plus een navigatiesysteem en een radardetector. Aan de Voorbosweg raakten twee bewoners hun radio-cdspeler kwijt.

HOLLANDSCHEVELD
Vernielingen recreatiepark
Dinsdagavond of nacht is een aantal vernielingen gepleegd op het recreatiepark Schoonhoven. Toiletten en douches zijn vernield, afzetpalen rond het strand zijn verbrand, en de slagboom vernield. De schade loopt in de duizenden guldens.

HOOGEVEEN
Doorgereden na veroorzaken ongeval
Dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur is een 17-jarige jongen uit Hoogeveen lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed met zijn fiets vanaf winkelcentrum De Weide in de richting Jos van Aalderenlaan. Daar kwamen hem twee bromscooters tegemoet. Deze reden dus aan de verkeerde kant van de weg. Een van de twee raakte de fietser, die ten val kwam en behoorlijke schaafwonden opliep. De beide scooterbestuurders reden door. De politie in Hoogeveen vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

PEIZE
Gewapende overval
Woensdag rond 12.30 uur is een tankstation aan de Groningerweg overvallen. Om die tijd kwam een man de shop binnen, en nadat hij iets had gekocht ging hij weer naar buiten. Meteen daarop kwam hij weer binnen met in zijn hand een pistool. Onder bedreiging dwong hij de pompbediende om geld te geven. Met een bedrag aan geld en een aantal telefoonkaarten heeft de overvaller de zaak weer verlaten. Hij is op een blauwe scooter gestapt en weggereden in de richting Groningen. De dader, die tijdens de overval een helm droeg, heeft het volgende signalement: Lengte 1.70 a 1.75 m. en een donkere huidskleur. Hij droeg een grijze Gapstar spijkerbroek, een blauw trainingsjasje met een rits, en donkere leren schoenen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Gewapende overval op benzinestation in het Drenthse Peize '
Lees ook