Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-10-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Gewapende overval op geldtransport

UTRECHT Maandagmiddag vond er een gewapende overval plaats op een geldtransportauto.

Omstreeks half twee kwam er bij de meldkamer een bericht binnen dat getuige(n) onder het viaduct op de Weg naar Rhijnauwen een geldwagen hadden zien staan. Uit de auto hadden getuigen mannen zien weglopen in de richting van de A27.

Nagenoeg gelijktijdig kreeg de politie de melding dat er een gewapende overval had plaatsgevonden op een geldtransportwagen op de Rhijnauwenseweg in Bunnik. Hier zagen onbekenden kans in de geldwagen te komen en onder bedreiging van een wapen de chauffeur uit de auto te krijgen. De vermoedelijk drie verdachten zijn met het waardetransport in de richting van de Weg naar Rhijnauwen gereden.

Ter hoogte van het viaduct over de A27 werd het voertuig geparkeerd en wisten de daders met een aanzienlijke buit te vluchten via het talud de A27 op. Hier zijn zij vermoedelijk in een auto gestapt die al geruime tijd op de vluchtstrook heeft gestaan en zijn weggereden in de richting van Nieuwegein.

De politie heeft een onderzoek opgestart.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 oktober werden twee mannen betrapt tijdens het openbreken van autos in een parkeergarage aan de Rijnkade.

Twee beveiligingsmensen zagen omstreeks kwart voor vier het tweetal langs de geparkeerde voertuigen lopen. Plotseling zagen de bewakers dat één van de mannen in een voertuig zat. De politie werd gewaarschuwd en de bewakers zette de achtervolging in. Een 41-jarige man uit Utrecht kon even buiten de parkeergarage worden aangehouden. De tweede verdachte een 38-jarige man uit Utrecht werd aangetroffen in een opengebroken auto.

Tijdens het verhoor bekenden beide mannen de inbraken te hebben gepleegd.

Rijden onder invloed

UTRECHT Door een getuige werd maandagnacht gebeld naar de politie om te melden dat hij zojuist een dronken bestuurder in een auto had zien stappen en weggereden was in de richting van de A2.

Op de A2 richting Nieuwegein zagen agenten het betreffende voertuig rijden. De bestuurder kreeg een stopteken waaraan hij voldeed. Uit een eerste blaastest bleek dat de 43-jarige bestuurder uit Lekkerkerk te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd. UTRECHT Maandagavond kreeg de politie een melding dat er een auto uit de bocht gevlogen zou zijn op de Rubenslaan.<>br>
Ter plaats trof de politie omstreeks half acht ter hoogte van de Stadionlaan een 49-jarige man uit Woerden in zijn auto aan. De man gaf meteen aan gedronken te hebben en zijn rijbewijs reeds eerder had moeten inleveren. Na een eerste blaastest werd hij aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Uit de ademanalyse kwam vast te staan dat de Woerdenaar maar liefst 3,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 19 uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Plantages aangetroffen

Op maandagochtend werd een groot aantal hennepplanten aangetroffen bij woningen gelegen aan de Ina Boudier Bakkerlaan. In 21 schuurtjes werden ongeveer 2440 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen.

De plantages waren professioneel opgezet met assimilatielampen en ventilatoren. Er werden 12 personen aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De planten met bijbehorende apparatuur zijn vernietigd.

Na binnengekomen informatie werden in verschillende schuurtjes aan de Vuurlanddreef in totaal 1000 plantjes aangetroffen. Ook hier werden de bijgehorende apparatuur zoals assimilatielampen en ventilatoren ingenomen ter vernietiging. Tegen de eigenaren is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Gewapende overval op geldtransport in Utrecht '
Lees ook