Politie Midden- en West Brabant

Gewapende overval op gezin in Wijk en Aalburg

Datum: 23/5/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Op donderdag 23 mei 2002 is een gezin in de Veldstraat te Wijk en Aalburg overvallen. De bewoners werden (vermoedelijk rond 05.30 uur) ruw in hun slaap gewekt door drie gemaskerde mannen die de slaapkamer binnendrongen. De bewoners werden daarbij met een wapen bedreigd. De daders eisten dat men de aanwezige kluis zou openen. Terwijl de bewoners onder schot gehouden werden, leegden de daders de kluis. De daders gingen er vandoor met een geldbedrag. De daders zijn vermoedelijk in de richting van Dussen weggereden. Er is sprake van drie mannelijke daders die vermond waren met bivakmutsen. Daarnaast waren zij gekleed in donkere kleding.

Rond 06.00 uur kreeg de politie het bericht door dat er op een parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Oude Kerkstraat in Dussen een auto in brand stond. Het betrof een groene Volkswagen Passat TDI voorzien van het Nederlandse kenteken ZH-TH-69. De auto was op 15 mei jl. in Zevenbergen gestolen. De politie vermoedt dat deze auto door de daders als vluchtauto is gebruikt en daarna in brand is gestoken.
Getuigen van de overval en/of het achterlaten van de mogelijke vluchtauto kunnen contact opnemen met districtsrecherche van het politie district Oosterhout via telefoonnummer 0900-8844.

Deel: ' Gewapende overval op gezin in Wijk en Aalburg '
Lees ook