Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-09-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur
Gewapende overval

UTRECHT Een 29-jarige man uit Utrecht is vrijdagochtend om half één slachtoffer geworden van een gewapende overval. Een tot nu toe onbekende man kwam een restaurant aan de Willem van Noortstraat binnen. Onder dreiging van een vuurwapen dwong hij de dagopbrengst af te geven.
Na de overval rende de man de zaak uit in de richting van de Zaagmolenkade. Tijdens de vlucht heeft de dader een schot gelost in de richting van het restaurant.
De recherche van het district Paardenveld heeft de zaak in onderzoek.

Dronken jongeren

UTRECHT De politie heeft donderdag avond om tien uur op de Lange Lauwerstraat gebruik gemaakt van de wapenstok. Een groep lastige jongeren van 17 tot 23 jaar wenste, waarschijnlijk overmand door alcohol niet mee te werken aan het verzoek van de politie om weg te gaan.
Op het moment dat zij een bekeuring kregen voor openbare dronkenschap werden de heren zeer hinderlijk in de richting van de agenten waarop zij werden aangehouden. Hierbij vielen enkele klappen met de wapenstok.

Van trap geduwd

UTRECHT Drie mannen van 21 en 23 jaar uit Utrecht zijn vrijdagochtend om kwart over drie op de Oudegracht aangehouden nadat zij betrokken waren geweest bij een openlijke geweldpleging. Een 24-jarige man uit Utrecht raakte betrokken bij een woordenwisseling op de Oudegracht. Het slachtoffer werd tijdens de woordenwisseling van de trap geduwd en kwam enkele meters lager op de werfkelder terecht. Hij is met ernstig schedelletsel in kritieke toestand naar het UMC vervoerd. Kort hierna kon de politie op aanwijzing van getuigen de drie Utrechters aanhouden. Zij zijn voor nader verhoor ingesloten.

Alcohol in het verkeer

UTRECHT Op de Utrechtseweg is donderdagavond om half tien een 61-jarige man uit Utrecht gecontroleerd omdat zijn rijgedrag in de auto nogal te wensen overliet. Bij controle van de bestuurder bleek dat hij teveel had gedronken. Een blaasproef gaf een resultaat van
1.85 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg daarnaast een rijverbod van negen uur.

Deel: ' Gewapende overval op restaurant in Utrechtse woonwijk '
Lees ook