Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-08-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 10 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: overval in woning
Agenten stonden donderdagavond op de Eikenlaan bij een aanrijding toen een 29-jarige man uit Groningen in paniek bij hen kwam en vertelde dat hij was overvallen. De man was op bezoek bij een 28-jarige man in een woning aan de Gelderse Roosstraat toen twee gewapende mannen de woning binnen kwamen. De overvallers boeiden de bewoner, zijn gast en een 22-jarige vrouw en namen de portemonnee af van de 29-jarige man. De overvallers verlieten de woning en de overvallen man waarschuwde de politie. Een nader onderzoek is door de politie ingesteld.

Groningen: Assenaar rijdt over busbaan met drank op Een 26-jarige automobilist uit Assen reed donderdagnacht met zijn wagen over de busbaan over het Hereplein. Hij werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Zijn score op het ademanalyseapparaat was 0.9 promille en hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: winkeldievegge loopt bij verkeerscontrole tegen de lamp Bij een verkeerscontrole op de Gelkingestraat donderdagmiddag negeerde een 31-jarige vrouw uit Leeuwarden het gegeven stopteken. Na een korte sprint kon de fietsende vrouw worden tegengehouden en zag de agent een onnatuurlijke bolling onder haar jas. Bij onderzoek bleek de vrouw elf flacons babyolie bij zich te hebben maar zij wilde niet verklaren waar die vandaan kwamen. Bij onderzoekje in een supermarkt aan het Gedempte Zuiderdiep bleek het gehele vak babyolie leeg te zijn. Op het bureau bekende de vrouw de diefstal en met een bon voor het negeren van het stopteken en een dagvaarding werd ze op vrije voeten gesteld.

Groningen: man (27) schopt tegen taxi
De politie werd donderdagnacht gezonden naar de Oude Boteringestraat waar een 27-jarige man met een nog onbekende nationaliteit tegen een taxi had geschopt. Ter plaatse bleek dat de man zonder reden tegen een taxi had geschopt en agressief reageerde toen de chauffeur zijn wagen stopte. De man, die een verwarde indruk maakte, is met gepast geweld aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten: inwoner Nieuwe Pekela mishandeld
Een 26-jarige inwoner van Nieuwe Pekela is donderdagnacht gewond geraakt, nadat hij op het Marktplein in Winschoten, was mishandeld. Het slachtoffer had verwondingen aan het hoofd en verklaarde dat hij door iemand uit een grotere groep personen was geslagen met een hard voorwerp. Hij is daarna op zijn fiets naar familie in Winschoten gereden waar hij de politie waarschuwde. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: jongens aangehouden voor vernieling NS-station Drie jongens uit Hoogezand (18, 18 en 17) zijn donderdagavond aangehouden als verdacht van het vernielen van een tiental TL-lampen op het NS-station in Hoogezand. Spoorwegpersoneel had een en ander waargenomen en waarschuwde de politie. De jongens, die inmiddels in de stilstaande trein waren gestapt konden op dat moment worden aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Hoogezand: auto total loss bij botsing vluchtheuvel De auto van een 18-jarige inwoonster van Sappemeer kon als total loss worden beschouwd, nadat deze donderdagmiddag op een vluchtheuvel was gebotst op de Abramham Kuypersingel in Hoogezand. Door onbekende oorzaak raakte ze de macht over het stuur kwijt, waarna de botsing volgde. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig meegenomen. De vrouw raakte niet gewond.

Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg bij Garmerwolde zijn donderdagmiddag 683 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 30 te hard. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 80 km/u. Op de Wijmersweg binnen de bebouwde kom van Loppersum zijn donderdagmiddag 206 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 20 voertuigen te hard. Op de Friesestraatweg bij Zuidhorn zijn donderdagmorgen 654 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 26 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/u waar maximaal 80 was toegestaan.

Adorp: wielrenner gewond
Een 29-jarige wielrenner uit Lunteren liep donderdagavond ernstig letsel op aan het gezicht, nadat hij op de Wierumerschouwsterweg bij Adorp ten val kwam. Hij reed in gezelschap van meerdere fietsers. Bij een gat in het wegdek viel hij voorover van de fiets en kwam met het gezicht op het wegdek terecht. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Noordwolde: inbraak sportkantine
In de sportkantine van de voetbalvereniging in Noordwolde is woensdagnacht ingebroken. Onbekenden kwamen via een opengebroken raam op het dak naar binnen, waarna alle kasten zijn doorzocht. Vermoedelijk ging het om etenswaar. Niet bekend is wat er precies weg is. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)

Deel: ' Gewapende overval op woning in Groningen '
Lees ook