Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 22 - 23 juni 2002, district Tilburg

Datum: 23/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Tilburg
Geweld in horecagebied Tilburg
Op 22 juni 2002, omstreeks 02.00 uur werd middels het cameratoezicht in het horecagebied in de binnenstad van Tilburg, omgeving Veemarktstraat gezien, dat een groep van zes jongeren een spoor van vernielingen aanrichtte. Onderweg mishandelden zij enkele personen. Zij konden snel worden aangehouden.
Het waren vier Eindhovenaren, drie in de leeftijd 19 jaar, één van 20 jaar en twee inwoners uit Oirschot 20 en 22 jaar oud. Via camera observatie is gezien dat zij een verkeersbord, een aantal rolluiken en een fiets vernielden.
En passant trapten zij de voordeur van een woning in. Toen de 23 jarige bewoner verbaal reageerde werd hij door de groep mishandeld. Hij liep licht letsel op.
Een 22 jarige Tilburger, die de groep op hun gedrag aansprak werd mishandeld en met de dood bedreigd. Hij moest met snijwonden aan zijn hand worden behandeld in het Elisabethziekenhuis te Tilburg. Alle verdachten werden ingesloten en zijn na verhoor en overhandiging van een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Besturen onder invloed (1)
Op 22 juni 2002, omstreeks 03.15 uur werd een 18 jarige inwoner uit Tilburg als bestuurder van een personenauto staande gehouden op de Sweelincklaan te Tilburg. Onderzoek wees uit dat hij geen rijbewijs bezat en zonder toestemming gebruik maakte van de auto die eigendom was van zijn zus. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest wees uit dat hij bijna driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol van 0,5 promille had genuttigd. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Besturen onder invloed (2)
Op 22-6-2002, om 04.00 uur liep een 26 jarige inwoner uit Sprang-Capelle op de Bredaseweg te Tilburg bij een verkeerscontrole tegen de lamp. Uit onderzoek bleek dat hij een auto bestuurde met een alcohol promillage van tweemaal de toegestane hoeveelheid. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.
Tasjesroof (tweemaal)
Op de Jan Heijnsstraat werd op 22 juni 2002 omstreeks 16.00 uur een 70 jarige vrouw van haar tas beroofd. Twee jongens op een fiets trokken haar de tas uit handen waarbij zij kwam te vallen.

Anderhalf uur later op de Westermarkt, omstreeks 17.25 uur vond eveneens een tasjesroof plaats. Daar werd ter hoogte van het benzinestation een 31 jarige vrouw het slachtoffer. Een fietser trok haar daar de tas uit handen.

Winkeldiefstal
Bij een slijterij aan in Tilburg is op 22 juni 2002, omstreeks 16.49 uur diefstal uit winkel gepleegd. Een 46 jarige Tilburger werd aangehouden omdat hij zonder betalen een fles sterke drank wilde meenemen.

Openbare dronkenschap
Op zaterdag 22 juni 2002 omstreeks 22.05 uur is een 46 jarige Tilburg op het Piusplein wegens openbare dronkenschap aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij was nauwelijks aanspreekbaar en een gevaar voor de openbare orde en zichzelf. Met een proces-verbaal is hij na ontnuchtering waar in vrijheid gesteld.

Gsm roof
Op zaterdag 22 juni 2002 omstreeks 04.15 uur vond een beroving in de BBA bus die over de Buurmalsenlaan (Reeshof) reed. Een 22 jarige passagier werd van zijn GSM beroofd. De eigenaar en zijn vriend zijn de dader bij het verlaten van de bus nog achterna gegaan doch konden hem niet meer achterhalen.

Dronken bestuurder
Op de Ringbaan Oost is op zondag 23 juni 2002 omstreeks 03.42 uur een 33 jarige man uit Waalwijk aangehouden. Hij bestuurde een personenauto het onder invloed van alcoholhoudende drank. Met een dagvaarding en een invordering van zijn rijbewijs is hij heengezonden. Hij had een alcohol percentage in zijn bloed van 1,8 promille.

Goirle
Diefstal woonwagen.
Aan de Wim Rotherlaan is tussen donderdag 20 juni en zondag 23 juni 2002 een woonwagen van een Kermisexploitant uit Zutphen gestolen. In verband met privé omstandigheden verliet hij het terrein met achterlaten van zijn woonwagen. Toen hij zondag terug kwam was de woonwagen met inhoud en al weggehaald.

Berkel-Enschot,
Beroving bromfiets
Op zaterdag. 22 juni 2002 omstreeks 22.10 uur vond op de Bosscheweg werd een 16 jarige jongen van zijn bromfiets beroofd. Hij reed met een passagier vanuit Tilburg naar Berkel Enschot. De jongen is door een paar jongens op bromfietsen klem gereden waarna hij zijn bromfiets moest afstaan.

Deel: ' Geweld in horecagebied Tilburg '
Lees ook