Geweld tegen Model tijdens catwalk voor Gaytolerantie


Het positieve gezicht naar buiten werd bruut verstoord

AMSTERDAM, 20080430 -- Diverse gays, lesbiennes, hetero's en travestiet gingen 30 april 2008 op Rembrandtplein, Amsterdam om 15.00 de catwalk op. Deze catwalk werd georganiseerd door Jennifer Delano van The Artist Advice om op een positieve manier aandacht te vragen voor tolerantie voor gaysexuals. Dit liep anders dan gepland. Terwijl de catwalk nog in volle gang was werd model Mike aangerand en bedreigd.

Terwijl Amsterdam feest en vol vreugde probeert koninginnedag te vieren werd dit positief bedoelde initiatief met bruut geweld verstoord. Nadat Mike zijn tweede ronde liep werd hij tijdens het aflopen van de rode loper door diverse (allochtone) jongeren van de catwalk afgetrokken. Hierna werd hij onzedelijk betast en met geweld bedreigd. Een van de medebezoekers van de catwalk sprong het model te hulp en moest met gevaar voor eigen leven de klappen opvangen.

Jennifer Delano, organisatrice en initiatiefneemster van het project reageert geschokt: 'Ik begrijp niet dat tijdens iets wat zo positief is, er mensen zijn die dit per se willen verstoren. Ik ben erg geschrokken.'

In overleg met het model zal worden besloten over de te nemen juridische stappen.

Jennifer Delano was als model in binnen- en buitenland te zien op catwalks. Daarnaast deed ze tot de sluiting van de ontmoetingsplek van COC Amsterdam vrijwilligerswerk en is ze nu onderdeel van de denktank van de netgenoemde organisatie.

Mike du Pree is al enkele jaren professioneel model en heeft daarnaast ook zangaspiraties. Hij loopt met regelmaat op catwalks en is ook op diverse podia te vinden als zanger.


Deel: ' Geweld tegen Model tijdens catwalk voor Gaytolerantie '
Lees ook