Politie Midden- en West Brabant

Overzicht district Tilburg en Oosterhout

Datum: 26/5/2002
Auteur: Jan Clarijs

Tilburg

Man zwaargewond na schietpartij in Den Haenstraat

Een 28-jarige man uit Goirle is zaterdag 25 mei rond 07.15 uur ernstig gewond geraakt toen hij voor een woning in de Den Haenstraat werd neergeschoten. De man zag daarna kans om met een auto naar de Veestraat te rijden en daar om hulp te vragen. Hij werd vervolgens naar het Elisabethziekenhuis gebracht en daar meteen geopereerd. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.
Kort na de schietpartij heeft de politie 5 mensen, 1 vrouw en 4 mannen, die in het betreffende pand aanwezig waren, aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld.
Bij een onderzoek in de woning trof de politie een vuurwapen, een alarmpistool en een hoeveelheid hashish en cocaine aan.

Zaterdagmorgen kreeg de politie om 07.15 de melding dat er geschoten was in de Den Haenstraat. Politiemensen die terplaatse gingen troffen in de Veestraat het slachtoffer aan. Hij had verwondingen in het bovenlichaam en zat op een stoel waarbij hij hulp kreeg van buurtbewoners. De man kon daarna snel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De auto waarin het slachtoffer reed blijkt op 22 mei te zijn gestolen in Tilburg.

Bij het eerste onderzoek ter plaatse troffen politiemensen in de Den Haenstraat voor een woning enkele hulzen aan en men kreeg aanwijzingen dat de schutter zich waarschijnlijk in het betreffende pand bevond. Nadat er in de woning beweging was geconstateeerd zijn de aanwezigen een voor een naar buiten gepraat en aangehouden. Het ging om een vrouw van 42 jaar en 4 mannen in de leeftijd van 32, 39, 46 en 47 jaar. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er zich precies heeft afgespeeld en wat de precieze rol van de betrokkenen is geweest. Ook moet nog blijken of het aangetroffen vuurwapen het wapen is waarmee is geschoten.

Voorlopig is het beeld dat 6 personen, waaronder het slachtoffer, zich in de woning bevonden. Op enig moment gaat het slachtoffer met iemand naar buiten en wordt vervolgens enkele keren in borst en buik geschoten. Hij is 3 keer geraakt. De schutter gaat terug de woning in en het slachtoffer weet met een auto weg te rijden en in de Veestraat om hulp aan te kloppen.


---

Gezochte man aangehouden na wilde achtervolging

Een 26-jarige Bredanaar is vrijdag 24 mei rond 16.15 uur in de Nieuwlandstraat aangehouden toen hij in de Heuvelstraat met zijn auto tegen een paaltje was gereden. Surveillerende agenten hadden de man eerder op de Bredaseweg met een auto zien rijden zonder dat er aan de voorkant een kentekenplaat zat. Toen de agenten de man achterna reden om e.e.a te kunnen controleren, probeerde hij de politiemensen van zich af te schudden. Dat lukte in eerste instantie, maar op de Noordhoekring zag de bemanning van een andere surveillanceauto de auto weer rijden en ontstond een achtervolging. Daarbij pleegde de man verschillende verkeersovertredingen, reed met hoge snelheden en gebruikte regelmatig trottoirs om aan de politie te ontkomen. In de Heuvelstraat stond een zgn Amsterdammertje een verdere vlucht in de weg. De Bredanaar probeerde te voet via de Nieuwlandstraat te ontkomen, maar kon worden ingerekend.

Op het bureau bleek dat de man meer op zijn kerfstok had. Het bleek namelijk dat hij gezocht werd voor bedreiging en stalking van zijn ex-vriendin. Ook bleek dat de auto waarin hij reed in Breda was gestolen. Op de achterkant zat verder een valse kentekenplaat. De man is voor nader onderzoek in verzekerting gesteld.

Gepakt voor rijden onder invloed

Op zaterdag 25 mei is rond 02.50 uur een 31-jarige man uit Goirle op de Lovense Kanaaldijk betrapt op het rijden onder invloed. De man was door zijn rijgedrag opgevallen.
De man had zoveel gedronken dat hij op het bureau moeite had met blazen. Na het afnemen van een bloedproef is hij na zijn verhoor zonder auto naar huis gestuurd.

In dezelfde nacht, om 03.05 uur kwam een 45 jarige man uit Schijndel op het Piusplein bij het achteruitrijden regen de auto van een 52-jarige Tilburg. Nadat gewaarschuwde agenten hem lieten blazen bleek dat hij had gedronken. Na het onderzoek op het politiebureau mocht hij met een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding op zak weer naar huis.

Op zondag 26 mei om 00.45 uur controleerden agenten een 44 jarige man die met een Belgische auto over de Korte Hoefstraat reed. Ook hij had gedronken en had bovendien geen geldig rijbewijs. Na zijn verhoor mocht hij weer naar huis. Wel kreeg hij een rijverbod van 14 uur.

District Oosterhout

Drogsterij Trekpleister overvallen

(Waalwijk)Op zaterdag 25 mei rond 08.20 uur is een overval gepleegd op een drogisterij aan de Stationsstraat in Waalwijk. Nadat ze de handen van de twee aanwezige verkoopsters met tape op de rug gebonden hadden en ze in het magazijn hadden gelegd gingen de overvallers er met een onbekend geldsbedrag op een scooter of bromfiets vandoor. De twee verkoopsters wisten zich zelf te bevrijden en daarna de politie waarschuwen.

Kort voor de overval waren de verkoopsters in het kantoortje van de drogisterij bezig met het tellen van het kasgeld, toen er aan de personeelsingang aan de achterkant van de winkel gebeld werd. Een van de verkoopsters ging een kijkje nemen en zag door het kijkgaatje iemand staan waarvan ze dacht dat het een politieman was. Ze deed de deur open die daarna meteen werd opengeduwd en er twee mannen met bivakmutsen naar binnen stormden. De verkoopster werd meteen op de grond geduwd en haar polsen op de rug gebonden met tape. De mannen liepen daarna naar het kantoortje waar de andere verkoopster op de grond moest gaan liggen en ook haar handen werden geboeid.

De mannen hebben daarna geld uit de kassaladen in een plastic zak gedaan en versleepten de verkoopster van het kantoortje naar het magazijn. Daarna gingen ze er vandoor.
De mannen waren waarschijnlijk niet gewapend.
Tot op heden ontbreekt van hen ieder spoor.

Huisvredebreuk

(Waalwijk) Een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats kwam in beschonken toestand in de vroege ochtenduren aan de deur van een voor hem bekende bewoner aan de Pieter Vreedestraat te Waalwijk. De man kroop ondanks protest van de bewoner in diens bed en negeerde zijn dringende verzoek de woning te verlaten. Hij greep daarbij de bewoner bij zijn keel en eiste dat deze de slaapkamer verliet. De bewoner riep hierop de hulp in van de politie. Ondanks dat hij nogmaals op de gevolgen werd gewezen weigerde de man het bed en de woning te verlaten en greep vervolgens de politieagent bij zijn keel waarna er een worsteling ontstond. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding ter zake huisvredebreuk. Hierbij werd buiten gekomen de motorkap van een geparkeerde auto flink beschadigd. Vervolgens beledigde hij de bij de aanhouding betrokken vrouwelijke agente . De man werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde nadien zich weinig meer te kunnen herinneren en in de veronderstelling verkeerde dat hij in de woning van zijn vriendin was welke in dezelfde straat is gelegen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Amok op de snelweg

(Waalwijk) Zaterdagavond omstreeks 18:40 uur claxonneerde een automobilist uit Wijk en Aalburg omdat het verkeerslicht op de Midden Brabantweg te Waalwijk op groen "sprong" en dit niet werd opgemerkt door een automobilist die voor hem op de Midden-Brabantweg eveneens stil stond. Dit claxonneren werd door een 24-jarige motorrijder die ook voor het verkeerslicht stilstond niet geaccepteerd. De motorrijder ging naast de rijdende auto rijden en trapte in de richting van het openstaande portierraam naar de bestuurder die de trap kon ontwijken. Op de Prof Kamerlingh Onnesweg te Waalwijk belemmerde de motorrijder de doorstroming van het verkeer door slingerend te rijden en sterk af te remmen om uiteindelijk de auto tot stoppen te dwingen . Er ontstond een heftige woordenwisseling tussen motorrijder en de inzittenden van de auto waarbij bedreigingen werden geuit en door de motorrijder slaande bewegingen met zijn helm werden gemaakt. Rechercheurs van de politie Waalwijk die bij toeval langs kwamen in een burgerauto reden naar de vechtersbazen toe. Juist op dat moment reed de automobilist weg om naar het politiebureau te gaan en raakte daarbij de auto van de rechercheurs. De motorrijder vluchtte weg op zijn motor doch werd kort nadien door ter assistentie geroepen politieagenten aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

"Autospiegelvandaal "aangehouden

(Waalwijk) Zaterdagnacht kon door de oplettendheid van een inwoner van Waalwijk een 36-jarige Waalwijker worden aangehouden die om 04:50 uur al lopend een viertal autospiegels van auto's aan de Victoriestraat te Waalwijk kapot schopte. De politie kon hem aanhouden omdat er een goed signalement was verstrekt. De man verkeerde onder invloed van alcohol en werd voor nader onderzoek ingesloten te Tilburg.

Autoinbraken

(Kaatsheuvel) Van vrijdagavond op zaterdagmorgen werd ingebroken in een 3-tal auto's op Peelland en de Willem II straat te Kaatsheuvel . Na vernieling van een autoruit werden uit deze auto's voornamelijk audioapparatuur, carkits, cd's en uitneembare radiofrontjes weggenomen.

Inbraak bejaardenwoning

(Loon op Zand)Terwijl een 83-jarige vrouw lag te slapen in haar bejaardenwoning aan de Molenwijck te Loon op Zand werd er in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader klom op het balkon van de woning welke op de 1e verdieping is gelegen en wist de balkondeur te ontsluiten. Uit de woning werden geld en audioapparatuur weggenomen.

Berichten team Werkendam-Woudrichem

Vernieling autoruit
Vrijdagavond is op de Provincialeweg Noord te Almkerk de linkerruit van een geparkeerd staande personenauto vernield. Vrijdag op zaterdagnacht is op de Juliana v Stolbergstraat in Eethen de voorruit van ene geparkeerd staande personenauto ingeslagen.

Controle autogordel
Vrijdag 24 mei heeft de politie tussen 10:00 en 12:00 uur op de Provincialeweg Zuid te Eethen gecontroleerd op het dragen van een autogordel. 11 bestuurders c.q. mede-inzittenden zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Aanhouding na mishandeling
Zondagmorgen omstreeks 00:55 uur is een disco in Eethen een 17-jarige inwoner uit Wijk en Aalburg aangehouden nadat hij een 23-jarige inwoner uit Brakel had mishandeld. Het slachtoffer liep een wond boven zijn oog op welke gehecht diende te worden. De verdachte is ingesloten en zal in de loop van de dag verhoord worden.

berichten team Dongen

Aanhouding niet voldoen aan bevel of vordering

Vrijdag op zaterdagnacht werd de politie geroepen bij een vechtpartij in een café aan de Wilhelminastraat te Dongen. De vechtpartij was inmiddels voorbij maar buiten op straat ontstond een opstootje waarbij de politie moest ingrijpen. Hierbij werden 4 personen aangehouden die zich op bevel c.q. vordering van de politie niet wilde verwijderen. Betrof een 17-jarige, een 19-jarige, 24-jarige en 27 jarige inwoner uit Dongen. Alle vier de aangehouden verdachten zijn na verhoor later op de nacht weer in vrijheid gesteld. De 17-jarige is echter na zijn vrijlating wederom aangehouden omdat hij het nodig vond de politieambtenaren die hem thuis brachten te beledigen.

Vernieling bushokjes
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Mgr Nollenslaan de ruiten van 2 bushokjes vernield.

Inbraak auto
Vrijdagmiddag is er ingebroken in ene geparkeerd staande auto op de Hoge Ham te Dongen. Men forceerde het portierslot en nam uit de auto een rugzak, een rijbewijs en paspoort weg.

Vernieling auto
Op de Plutostraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag de rechterachterzijde van een geparkeerd staande personenauto bekrast.

Berichten team Geertruidenberg Drimmelen

Onder invloed
Een 41 jarige man uit Terheijden bleek bij controle teveel te hebben gedronken. De man viel op door zijn rijgedrag. Man reed met zijn personenauto slingerend over de A59. Bij de afslag Terheijden gelukte het de politie de man te laten stoppen. De man blies 625 ug/l. Voorzien van een rijverbod van 7 en een dagvaarding kon de man, nadat hij zijn rijbewijs had ingeleverd, naar huis.

Poging diefstal caravan
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Meerval te Raamsdonksveer hebben onbekende in de nacht van 24 op 25 mei geprobeerd een caravan te stelen. De caravan kwam door zijn lengte en de geringe opening in het hekwerk vast te zitten. De daders moesten zonder buit vertrekken.

Aanhouding ter zake mishandeling
In de nacht van 25 op 26 mei is een 20 jarige man uit Made, op de Nieuwe Jachthaven te Drimmelen, mishandeld door een 21 jarige man uit Zevenbergsche Hoek. De man uit Zevenbergsche Hoek had ruzie met een andere man. Toen de Madenaar dit zag wilde hij tussen beiden komen. Hierop sloeg de man uit Zevenbergsche Hoek de Madenaar in het gelaat. Deze bekwam door de klap een dikke lip. De Man uit Zevenbergsche Hoek is ter plaatse aangehouden. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake mishandeling.

Berichten team Gilze en Rijen

Stomdronken
De politiemensen van Gilze & Rijen geloofden hun ogen niet toen men de bestuurder van een personenauto op de Hofstad te Gilze controleerde op het gebruik van alcohol. De man was op de locatie aangehouden door zeer attente burgers, die de man na aanhouding hebben overgedragen aan de politie. De man blies 1325 ug/l. Van de man een 60 jarige inwoner van Gilze werd het rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg de man een rijverbod van 17 uur opgelegd en een dagvaarding werd aan hem uitgereikt. De man zal zich moeten verantwoorden bij de rechter omtrent zijn gedrag.

Onder invloed
Bij een controle op Klein Zwitserland werd op 26 mei een bestuurder gecontroleerd die te veel had gedronken. De man, een 36 jarige inwoner van Tilburg, blies 375 ug/l. Hem werd bij een dagvaarding ook een rijverbod voor 3 uur uitgereikt. De man zal zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden.

Berichten team Oosterhout

Inbraak golfclub te Oosterhout
In een golfclub aan de Dukaatstraat te Oosterhout is in de nacht van 24 op 25 mei ingebroken. Er is nog niet bekend wat er wordt vermist.

Woninginbraak te Oosterhout
In een woning gelegen aan de Sikkelstraat te Oosterhout is in de nacht van 25 op 26 mei ingebroken. Uit de woning verdween een onbekend geldbedrag. Om binnen te komen werd een raam geforceerd.

Deel: ' Gewelddadigheden in politiedistrict Tilburg en Oosterhout '
Lees ook