Gewelventochten op 12 mei, kathedraal van Haarlem


HAARLEM, 20130510 -- Op zondag 12 mei 2013 worden de gewelven, de koepel en de torens van de St. Bavo Kathedraal aan de Leidsevaart in Haarlem voor het publiek geopend.

De rondleiding zal onder andere aandacht schenken aan de voltooide restauratie van de transepten en de koepel. Deze laatste is na 2 jaar intensief restauratiewerk sinds kort weer opengesteld, waardoor men van dichtbij het resultaat kan bewonderen.

De gewelventocht is een spannende tocht door de kerk, over krakende plankieren, door donkere spelonken en langs prachtige wenteltrappen en brengt de bezoeker op verborgen plekken in deze prachtige kathedraal. De overgangen van kleine gangen naar verbluffende uitzichten zijn spectaculair. Als de bezoeker uiteindelijk ook na vele treden bij de grote klokken in een van de torens is aangekomen, kan er genoten worden van een fantastisch uitzicht over Haarlem en verre omstreken.

Tijdens de gewelventocht zullen enthousiaste gidsen U vergezellen op een ontdekkingsreis langs ruim 115 jaar Haarlemse historie, kerkelijke bouwkunst en christelijke symboliek.

Tijdens de rondleiding ziet U de (voltooide) restauratie werkzaamheden van dichterbij en wordt er door de gidsen ingegaan op de verdere plannen en de actualiteit ervan. 
    Gegevens
  •     Kaartverkoop vanaf 13.00 uur in de kerk
  •     De gewelventochten beginnen om 13.30 uur
  •     De laatste beklimming start om 15.00 uur
  •     De tijdsduur van de tocht is anderhalf uur
  •     De entreeprijs bedraagt € 5 per persoon
  •     Minimale lengte 150 cm, alleen vanaf 12 jaar
NB: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Kaartverkoop alleen in de kerk vanaf 13.00 uur en zolang er nog voldoende plaatsen zijn die dag.


Deel: ' Gewelventochten op 12 mei, kathedraal van Haarlem '


Lees ook