politie twente

persberichten politie twente zaterdag 31 december 2005 en zondag 1 januari 2005

aanrijding met letsel

bestuurder was onder invloed van alcohol

nijverdal

een 59 jarige automobilist uit nijverdal botste op vrijdag 30 december omstreeks 21.12 uur met zijn auto tegen een boom op de mozartlaan in nijverdal. het betrof een eenzijdige aanrijding. de automobilist verkeerde onder invloed van alcohol. de man is met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. daar is een bloedproef van hem afgenomen. tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. de auto is weggesleept. (05-165270)

gewond door vuurpijl

politie stelt een onderzoek in

enschede

op vrijdag 30 december 2005 omstreeks 15.32 uur kwam er een melding van een vrouw die gewond was geraakt door een vuurpijl. de vrouw stond bij het winkelcentrum aan de rijnstraat in enschede. agenten zagen dat een vuurpijl haar kleding had doorboord en dat haar jas vlam had gevat. de vrouw had hierdoor een brandplek op haar buik en vingertoppen. de politie heeft reeds enkele getuigen gesproken en stelt een onderzoek in. (05-165122)

brandstichters opgepakt

agenten volgden de verse schoensporen in de sneeuw en konden zo de verdachten 'makkelijk' traceren.

enschede

op zaterdag 31 december 2005 kwam er omstreeks 3.32 uur een melding van een autobrand aan de haaksbergerstraat in enschede. een getuige gaf door dat de daders nog in de omgeving zouden zijn. de gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in. zij troffen in de verse sneeuw naast de brandende auto verse schoenafdrukken aan. de agenten zijn de sporen na gelopen en zagen op de broekheurnerweg twee mannen uit de struiken komen. deze mannen renden, bij het zien van de agenten, hard weg. de agenten zijn er te voet en met auto achteraan gegaan. op de haaksbergerstraat werden de jongens gearresteerd. de mannen werden overgebracht naar het politiebureau alwaar ze zijn opgesloten. de mannen zijn in verzekering gesteld. uit onderzoek bleek dat er nog twee auto's waren opengebroken. de brandweer heeft de brandende auto geblust. de 53 jarige eigenaar heeft aangifte gedaan. de auto die naast de brandende auto geparkeerd stond heeft tevens schade opgelopen. (05-165320)

kerstboom vat vlam

bewoner reageert alert en verwijdert brandende boom uit de woonkamer

tubbergen

op vrijdag 30 december 2005 omstreeks 20.35 uur kwam er een melding van een woningbrand aan de reutummerweg in tubbergen. de bewoner had inmiddels zelf de brandende kerstboom en gordijnen uit de woning verwijderd. de woning had rook en waterschade. de brand was meester bij de komst van de politieagenten. mogelijke oorzaak van de brand is kortsluiting van de verlichting. (05-165257)

rustige jaarwisseling

de nacht verliep rustig, niet extremer dan andere zaterdagnachten; diverse relatieproblemen, burenruzies, vechtpartijen, vernielingen en beledigingen meestal veroorzaakt omdat men onder invloed van alcohol verkeerde.

twente

brand in basisschool

op 31 december 2005 omstreeks 15.12 uur kwam er een melding dat de basisschool aan de prins bernhardstraat in rijssen in brand stond. de brand was door de brandweer opgeschaald naar een grote brand. de brandweer had de brand snel onder controle. de politie twente stelt een onderzoek in. ( 05-165661)

poging zware mishandeling

op 31 december 2005 omstreeks 15.56 uur komt een 32 jarige man uit enschede aan het politiebureau. hij vertelde dat hij een fiets had gestolen en graag vast wilde zitten. tijdens het verhoor 'flipte' de man. hij heeft toen de computermonitor naar een agente gegooid. de agente is (zichtbaar 6 maanden) zwanger en de monitor raakte haar buik. de man is aangehouden voor poging zware mishandeling. de agente is behoorlijk geschrokken. zij is niet gewond geraakt. de man is opgesloten.

onder invloed

een 45 jarige vrouw uit enschede reed door na een aanrijding op de haakbergerstraat. agenten hebben haar omstreeks 2.35 uur aangehouden. zij was zodanig onder invloed (2,2 promille) dat zij haar rijbewijs moest inleveren.

mishandeling

in enschede werd 39 jarige vrouw omstreeks 00.56 uur aangehouden omdat zij haar 37 jarige buurman had mishandeld. zij is opgesloten. aanleiding van de ruzie had te maken met het afsteken van vuurwerk de buurman moest in het ziekenhuis worden behandeld

diefstal

bij een kantoor aan de malangstraat in enschede was omstreeks middennacht ingebroken en drie computers weggenomen. de politie twente stelt een onderzoek in.

drugs

een 20 jarige vrouw uit nijmegen werd op 1 januari '06 om 2.45 uur aangehouden bij een horecagelegenheid in enschede aan het colosseum omdat zij xtc en enkele zakjes met vermoedelijk cocaïne bij zich had. de vrouw is opgesloten en wordt vandaag afgehoord.

vuurwerkpistolen

in hengelo en almelo werden in totaal 4 vuurwerkpistolen in beslag genomen. de eigenaren hebben afstand gedaan. tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

vast in de lift

om 1.43 uur kwam er een melding dat er acht mensen vast zaten in een lift aan de wilmskamp in hengelo. de brandweer heeft ze bevrijd.

brand in school

op 1 januari '06 omstreeks 1.24 uur stond een school aan de p. langendijkstraat in goor in brand. de kantineruimte stond in brand. brandweer had de brand snel onder controle. politie twente stelt een onderzoek in. (06-000031)

diefstal uit woning

in een woning aan de jhw robersstraat in enschede is ingebroken. dit is de derde keer in korte tijd. de bewoners missen een diverse goederen waaronder een televisie en laptop. de politie stelt een onderzoek in.

mishandeling

omstreeks 2.03 uur werd een 16 jarige jongen aangehouden aan de vriezenveenseweg in almelo. de jongen verkeerde onder invloed van alcohol en was gewond. hij had een scheur in zijn wenkbrauw en een dik oog. hij weigerde echter hulp van de ambulancebroeders. de jongen was niet meer welkom op het terrein van het azc in almelo. hij weigerde weg te gaan en bleef bedreigend naar andere inwoners van het azc en de politieagenten. de jongen is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. een 30 jarige inwoner van het azc was door de 16 jarige jongen mishandeld. hij was echter ook zodanig onder invloed van alcohol dat ook hij zich zeer recalcitrant gedroeg. hij beledigde daarbij ook de agenten. tevens uitte de man bedreigingen. deze man werd daarop ook aangehouden en opgesloten. de politie twente heeft de zaak in behandeling. ( 06-000061/62)

naam chantal westerhoff: 053-4555588


---- --

Deel: ' Gewond door vuurpijl '
Lees ook