Politiebericht Flevoland: gehele regio 28-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Gewonden bij arbeidsongeval
ZEEWOLDE Twee werknemers (een 43-jarige inwoner van Ruurlo en een 30-jarige inwoner van Borculo), die vrijdagmorgen onderhoudswerkzaamheden verrichtten aan een zendmast aan de Vogelweg, zijn bij een arbeidsongeval gewond geraakt. De mannen stonden in het bakje van een hoogwerker, ongeveer zeven meter boven de grond. Boven hen liep een automatische trolley, die de kabels moest controleren. De trolley (gewicht ca. 600 kg) schoot echter los van de staalkabel en kwam van 200 meter hoogte naar beneden. De automatische rem werkte niet en de trolley raakte het bakje waar de twee mannen in stonden. De man uit Ruurlo werd uit het bakje geslingerd, zijn collega kon tijdig wegduiken en bleef op de bodem van het bakje liggen. De brandweer moest de railing van het bakje losknippen om hem eruit te krijgen. De man uit Ruurlo is per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Zijn collega is opgenomen in het Flevoziekenhuis. Hun letsel is niet bekend. De traumaheli heeft assistentie verleend. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Brand in woning
LELYSTAD In een woning aan het Bastion ontstond vrijdagmiddag brand toen een 42-jarige inwoner van Almere in de keuken een keukenblok wilde verplaatsen. Hij wilde een oude aansluiting lossolderen. Hij sloot de gasleiding wel af, maar pakte bij vergissing de dienstleiding. Bij het solderen kwam er een steekvlam uit de leiding. De man liep eerstegraads verbrandingen op en is ter plaatse behandeld. De brandweer heeft de brand gedoofd en met ventilatoren het gas uit de woning geblazen om explosiegevaar te voorkomen. Een technicus van de NUON heeft daarna de dienstleiding afgesloten.
De bewoners van de omliggende flats zijn uit voorzorg enige tijd geëvacueerd. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De schade aan de woning is niet bekend.

Mishandeling buschauffeur
ALMERE Een 23-jarige buschauffeur uit Almere is vrijdagmiddag in de Regenboogbuurt door twee vrouwen bedreigd en mishandeld. Toen de bus bij een bushalte stopte, gaf één der dames een schop tegen de buitenzijde van de bus. De chauffeur zei hier iets van, waarop beide dames hem mondeling met de dood bedreigden. Direct daarop werd hij door een der dames aangevallen. Zij greep hem bij zijn shirt en sloeg hem meerdere malen. De chauffeur kon de klappen afweren, maar liep wel verwondingen aan de arm op.
Even daarna kwam er bij de politie een melding binnen van geluidsoverlast en burenruzie in een flat aan de Sepiastraat. Twee dames hadden een bewoner met de dood bedreigd. De veroorzakers bleken te voldoen aan het signalement van de aanvallers van de buschauffeur. Beide dames (34 en 18) bleken onder invloed van alcohol te verkeren. Zij zijn aangehouden, waarbij zij zich behoorlijk verzetten, en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Brandende tractor
ESPEL Op de Kamperzandweg ging vrijdagmiddag een tractor spontaan in vlammen op. De tractor werd gebruikt voor het pompen van water. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting. De brandweer heeft geblust, maar de tractor is waarschijnlijk totall loss.

Eerste winkeldiefstal in Factory Outlet Centre
LELYSTAD Twee jongens uit Lelystad (17 en 15) dachten vrijdagmiddag gebruik te kunnen maken van de drukte bij de opening van het Factory Outlet Centre aan het Bataviaplein. Zij wilden er vandoor gaan met een paar sportschoenen maar werden in de kraag gegrepen. De verdachten zijn aan de politie overgedragen. Zij krijgen en proces-verbaal en een toegangsverbod.

Alcoholcontrole waterverkeer
NORDOOSTPOLDER De politie heeft vrijdagmiddag bij de Voorstersluis alle passerende schippers onderworpen aan een alcoholcontrole. Van de 25 schippers hadden er drie alcohol genuttigd, maar zij bleven allen beneden de limiet van 0,8 promille. Ook de vaarbewijzen bleken in orde te zijn

Rijden onder invloed van drugs
LELYSTAD Een 44-jarige automobilist zonder vaste woonplaats reed vrijdagnacht langzaam en slingerend over de Swifterringweg. Bij controle bekende de man direct, dat hij geen geldig rijbewijs meer had (verlopen) en dat hij harddrugs had gebruikt. Van de man is bloed en urine afgenomen voor nader onderzoek.

Straatroof
ALMERE Op het Zalmplein werd vrijdagnacht een 56-jarige inwoner van Almere door een onbekende man aangevallen en tegen de grond gewerkt. Hierna bedreigde de aanvaller hem met een mes en beroofde hem van zijn geld. Daarna verdween de man op een damesfiets. Het betreft een man met een donkere huidkleur, donkere kleding en een lichtkleurige wollen ijsmuts. Het slachtoffer heeft geen letsel opgelopen maar was wel behoorlijk ontdaan.

Blikseminslag
EMMELOORD Vrijdagavond is de bliksem ingeslagen in een woning aan de Terschelling. Er was op de bovenverdieping van de woning aanzienlijke schade en enige rookontwikkeling. De brandweer heeft geblust. Op het moment van de inslag was er niemand in de woning aanwezig. De omvang van de schade is niet bekend.

Onder invloed tegen flat
EMMELOORD Na een melding van een aanrijding trof de politie vrijdagnacht op een parkeerplaats aan de Noordzijde een zwaar beschadigde auto aan, waarbij niemand meer aanwezig was. Uit de sporen viel op te maken, dat de auto een aanrijding had gehad met flatgebouw De Boei, waarna men was doorgereden. Op de Noordzijde werden even later twee mannen aangehouden. Een van hen had bloed aan het gezicht en beiden roken naar het gebruik van alcohol. Eerst verklaarden de mannen dat hun auto was gestolen en dat zij door vijf zwarte mannen waren aangevallen. Uit verder verhoor bleek dat een der mannen, een 40-jarige Emmeloorder, de bestuurder van de auto was geweest. De ademtest kwam uit op 690 ug/l (1,56 promille). De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Deel: ' Gewonden bij arbeidsongeval in Zeewolde '
Lees ook