Gemeente Groningen

13
SEP
19.06

Nieuws

donderdag 13 september 2001

Martinikerk morgen open voor gezamenlijk herdenkingsmoment

De Groninger Martinikerk is morgen vrijdag 14 september vanaf 11.00 uur s morgens open voor allen die de behoefte hebben om de drie minuten stilte voor de slachtoffers en hun nabestaanden in Amerika om 12.00 uur gezamenlijk te beleven. Met deze openstelling wil het gemeentebestuur van Groningen Stadjers en andere belangstellenden de mogelijkheid bieden de gevoelens van medeleven met de omgekomen Amerikaanse burgers en hun nabestaanden gezamenlijk tot uitdrukking te brengen. Burgemeester Jacq. Wallage en andere leden van het Groninger College zullen in de kerk aanwezig zijn. Na afloop van de drie minuten stilte voert de burgemeester kort het woord. Er is verder geen programma, het gezamenlijk bijeen-zijn staat centraal.

De Martinikerk opent morgen om 11.00 uur de deuren voor belangstellenden. Om 12.00 uur precies gaan de drie minuten stilte in, voorafgegaan door klokgelui van de Martinikerk. Tijdens de drie minuten stilte zal in de gehele stad de straatverlichting branden. Tot 12.30 uur zal de kerk daarna geopend zijn. Het Koor van de Martinikerk is morgen tot 18.00 uur open. Daar kunnen desgewenst meegebrachte kaarsen worden neergezet en aangestoken. In de kerk zal ook een condoleanceregister aanwezig zijn, dat getekend kan worden als blijk van medeleven.

Voor de Martinikerk aan de kant van de St.Jansstraat staan morgen twee vlaggenmasten met de Amerikaanse en Nederlandse vlag halfstok, ten teken van rouw. Eventuele meegebrachte bloemen kunnen daar, aan de voet van de vlaggenstokken, worden neergelegd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Gezamenlijk herdenkingsmoment in Groninger Martinikerk '
Lees ook