Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Gezamenlijke inzamelactie gemeente Barendrecht en Wecycle

BARENDRECHT (vrijdag 20 april 2012) - Gemeente Barendrecht organiseert samen met Wecycle, inzamelaar van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting, een inzamelactie. Wie in de week na Koninginnedag een elektrisch apparaat of lamp inlevert op het afvalaanbiedstation, ontvangt een leuk cadeau.

Na Koninginnedag belanden veel apparaten die op rommelmarkten niet verkocht zijn, in de vuilnisbak. Ook hebben veel mensen in de schuur of garage nog oude apparatuur liggen zoals een boor, hogedrukreiniger of stofzuiger.

Recyclen
Gemeente Barendrecht hecht veel waarde aan duurzaamheid. Wethouder Jeroen Gebben (afval): "De gemeente organiseert samen met Wecycle een inzamelactie. Zo hopen beide partijen dat er minder spullen worden weggegooid en er meer wordt gerecycled. Wie in de week van Koninginnedag een apparaat of spaarlamp inlevert op het afvalaanbiedstation ontvangt een leuk cadeau. Want recyclen doen wij samen!" Inwoners van Barendrecht kunnen hun afgedankte apparatuur naar het afvalaanbiedstation brengen. Dit geldt ook voor kleine huishoudelijke apparatuur zoals een föhn, scheerapparaat of mixer.

Oude apparatuur: bron van grondstoffen
Apparaten die worden ingeleverd bij het afvalaanbiedstation worden verantwoord gerecycled. Grondstoffen worden steeds schaarser. Uit gerecyclede producten worden bruikbare materialen gewonnen waarvan nieuwe producten gemaakt kunnen worden. Zeker 70% en soms meer dan 80% van het oude product wordt hergebruikt. Spaarlampen, een verhaal apart
Om energie te besparen vervangen veel mensen hun gloeilampen door spaarlampen. Deze kunnen op den duur natuurlijk ook stuk gaan. Wist u dat een spaarlamp voor ruim 90% kan worden gerecycled? Dat kan natuurlijk alleen als de lampen apart worden ingezameld. Omdat een spaarlamp een kleine hoeveelheid kwik bevat kunt u deze als klein chemisch afval inleveren bij het afvalaanbiedstation.

Leuke cadeaus
Iedereen die in de week na Koninginnedag oude elektrische apparatuur of spaarlampen inlevert, krijgt een leuk cadeau. De eerste honderd aanbieders die vanaf 1 mei aanstaande oude apparaten en/of spaarlampen inleveren bij het afvalaanbiedstation krijgen gratis de unieke Wecycle stuntvlieger. Ook worden er 500 kraskaarten uitgedeeld, met kans op een luxe hotelovernachting. Bovendien mag u een gratis jekko meenemen. Een jekko is een praktische verzamelbox met aparte compartimenten voor gebruikte kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen. Wees er snel bij want op is op!

Deel: ' Gezamenlijke inzamelactie gemeente Barendrecht en Wecycle '
Lees ook