Gemeente Groningen

3
JUL
09.19

Persbericht

Gezamenlijke oproep om kamer te verhuren
02-07-2002

Ook deze zomer komen er duizenden eerstejaars studenten uit binnen- en buitenland naar Groningen. Zij beginnen in september met hun studie aan de Rijksuniversiteit of Hanzehogeschool Groningen. Deze studenten hebben onderdak nodig en het is steeds moeilijker om een kamer te vinden.

Daarom roepen de burgemeester, de rector magnificus van de Rijksuniversiteit en de voorzitter van het college van bestuur van de Hanzehogeschool alle stadjers op om (tijdelijk) een kamer te verhuren aan een student(e).

Vanaf woensdag 3 juli a.s. verschijnt tot en met augustus wekelijks een gezamenlijke oproep in de Gezinsbode. De oproep wordt telkens door een andere bestuurder ondertekend. De eerste oproep is van burgemeester Jacq. Wallage, de tweede door rector Doeko Bosscher en de derde door de collegevoorzitter van de Hanzehogeschool, Deddo Houwen.

De tekst van deze oproep luidt als volgt:

Kamer gezocht! Deze zomer komen er weer veel eerstejaars en buitenlandse studenten naar de Stad., Het is voor hen ontzettend moeilijk om een kamer te vinden. Heeft u er al eens aan gedacht een tijdje een kamer te verhuren? En wist u dat u helemaal geen belasting betaalt over de eerste 3.493,- aan huurinkomsten? Bel het Woonservice Centrum, telefoon (050) 366 36 50 voor meer informatie of surf naar
www.woonnetwerk-noord/kamers. Help mee en verhuur een kamer aan een student.

Zoekwoorden:

Deel: ' Gezamenlijke oproep om kamer te verhuren in Groningen '
Lees ook