Gezocht: nieuwe Fiets- en Wandelroute van het Jaar

23 juni 2016

Gezocht: nieuwe Fiets- en Wandelroute van het Jaar

In de komende maanden brandt de strijd los om de trofeeën voor de 'Fietsroute van het Jaar 2017' en de 'Wandelroute van het Jaar 2017'. Tot 1 september 2016 is het nog mogelijk routes hiervoor te kandideren.

Fietsroute van het Jaar

Wie wordt de opvolger van de Van Gogh Fietsroute Brabant, de winnaar in 2016? Over die vraag gaat de fietsjury zich buigen. Aan de criteria verandert er niets: alle nieuwe of recent vernieuwde Europese meerdaagse routes die zoveel mogelijk over verkeersluwe wegen lopen, kunnen zich kandidaat stellen. De uitreiking van de prijs voor de beste fietsroute, de Fietstrofee, is op 11 februari 2017, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht.

Wandelroute van het Jaar

Na samenvoeging van de afzonderlijke verkiezingen in Nederland en België, blijft er één trofee over voor de 'Wandelroute van het Jaar' in de Lage Landen. In aanmerking komen nieuwe of recent vernieuwde routes die over Nederlands of Belgisch grondgebied lopen. Dit kunnen zowel meerdaagse routes zijn, als een combinatie van eendaagse routes. De prijsuitreiking is op 18 februari 2017 in Flanders Expo in Gent, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen.

Kandidaat voorstellen

Kijk voor de volledige lijst met criteria op Fietsenwandelbeurs.nl. Heb je een geschikte kandidaat? Geef dit dan door aan de jury's via fietsroute@fietsenwandelbeurs.com of wandelroute@fietsenwandelbeurs.com.

De Fiets en Wandelbeurzen zijn de grootste indoor events in Europa voor fietsers en wandelaars met in totaal circa 40.000 bezoekers. In 2017 zijn er edities in Jaarbeurs Utrecht (11-12 februari) en Flanders Expo in Gent (18-19 februari).

Deel: ' Gezocht nieuwe Fiets- en Wandelroute van het Jaar '
Lees ook