GEZONDHEIDSNIEUWS

Bloemen houden niet van zieke mensen

Op bezoek in het ziekenhuis? Een vrolijk bosje bloemen om de patiënt op te fleuren kan averechts uitpakken! Met deze waarschuwing komt het tijdschrift GezondheidsNieuws. Zeker als het water niet dagelijks wordt ververst, kunnen bloemen ziekmakend zijn. Sporen van giftige stoffen verspreiden zich door de lucht en gedijen goed op natte verbanden en op wonden.

De vrolijke aanblik van bloemen heeft bij vrijwel elke ontvanger van een boeket een mentaal opbeurend effect. En voor een zieke is het helemaal een welkome afwisseling tussen de puzzelboekjes, fruit en plakken chocolade. Voorwaarde is dat het water dagelijks wordt ververst, meldt GezondheidsNieuws.
Stengels en bladeren die onder water staan, kunnen gaan rotten en dat kan gezondheidsproblemen opleveren bij patiënten. Het bloemenwater vormt een ideale kweekbodem voor schimmels en bacteriën. Met name de schimmels vormen een probleem. 'Ze geven toxinen (giftige stoffen) af en de sporen kunnen zich via de lucht verspreiden en gedijen goed op bijvoorbeeld natte verbanden en open wonden,' schrijft GezondheidsNieuws. Als de weerstand van een patiënt toch al verminderd is, kan een schimmel tot vervelende en lastig te bestrijden infecties leiden. Carapatiënten kunnen bovendien benauwdheidklachten krijgen door de gifstoffen in de lucht.
Volgens GezondheidsNieuws hebben gezonde mensen niets te vrezen van de sporen en toxinen.

/////

Zoekwoorden:

Deel: ' Gezondheidsnieuws juni 2002 Bloemen houden niet van zieke mensen '
Lees ook