Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 29 augustus 2001

Zondag 9 september 2001

Gezondheidsmarkt in Tivoli

Na het grote succes van de gezondheidsmarkt vorig jaar oktober organiseert het Wijkgezondheidswerk Tivoli ook dit jaar weer een gezellige gezondheidsmarkt. De markt vindt ditmaal plaats op zondag 9 september 2001 van 13.00 tot 16.00 uur op het Arnaudinaplein. Voor jong en oud is er van alles te beleven.

Diverse sportverenigingen uit de wijk laten zien hoe leuk, gezellig én gezond lichaamsbeweging kan zijn. Bezoekers kunnen o.a. kijken naar demonstraties country line dancing, zelfverdediging, karate en Pencak Silat. Geïnteresseerden kunnen zelf natuurlijk ook in actie komen bij een partijtje voetvolley of basketbal. De echte waaghalzen kunnen zich uitleven op een klim- en abseilwand en bij het kratstapelen.

Gratis proeflessen
Op de gezondheidsmarkt is een gratis strippenkaart verkrijgbaar, waarmee bewoners uit Tivoli bij diverse (sport)verenigingen gratis proeflessen kunnen bijwonen.
Voor iedereen die even wil uitrusten van alle actie zijn diverse informatiekraampjes te bezoeken. Ook kan er geproefd worden van lekkere gezonde roerbakhapjes en fruitsapjes.

Daarnaast heeft u op de markt de unieke gelegenheid om in de alcoholsimulator van de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO te ervaren. Deze laat voelen welke invloed alcohol heeft op uw rijvaardigheid.

Activiteiten voor de jeugd
Ook aan de jongere kinderen is gedacht; ze kunnen geschminkt worden als kabouter, springen op een groot springkussen en leuke traktaties maken bij het knutselen met fruit.

De gezondheidsmarkt Tivoli wordt muzikaal begeleid door de muziekkapel "Moi Nie" en de drive-in show van DMS Productions. Genoeg te beleven dus met het Wijkgezondheidswerk Tivoli op 9 september van 13.00 tot 16.00 uur op het Arnaudinaplein.

Het Wijkgezondheidswerk is een samenwerkingsverband van o.a. Buurtvereniging Tivoli, Loket W (Buurtwerk Eindhoven/ Stichting O&O) en Gemeente Eindhoven/ GGD

Voor meer informatie over de gezondheidsmarkt Tivoli of het Wijkgezondheidswerk kunt u contact opnemen met: Yvonne Meertens
Programmaleider Wijkgezondheidswerk
GGD Eindhoven, telefoon 040-238 40 83

Deel: ' Gezondheidswerk Tivoli in Eindhoven zorgt weer voor markt '
Lees ook