Ingezonden persbericht

GfK Group kiest SilverStream eXtend voor zijn Web Services

Hoofddorp - 21 mei 2002 - SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW) en Caribou Lake Software hebben vandaag bekendgemaakt dat GfK Group, een internationaal gerenommeerd marktonderzoeksbureau met medewerkers in 51 landen, gekozen heeft voor SilverStream eXtend(tm), een visueel geïntegreerde serviceomgeving, als basis voor zijn Web Services-strategie. Hiermee kan het bedrijf informatie delen met alle onderdelen van de organisatie ter verbetering van de informatiestroom en de bedrijfsprocessen en tevens de productiviteit van de medewerkers verhogen.

GfK heeft dankzij een aantal overnames een snelle groei doorgemaakt en was nu toe aan het stroomlijnen van zijn internationale communicatieprocessen. Ook werd het nodig gecentraliseerde toegang te verkrijgen tot de bedrijfsrichtlijnen, marketingmateriaal en klanteninformatie. GfK ging op zoek naar een gestandaardiseerde Web Services-oplossing voor een informatie-portal ten behoeve van zijn medewerkers, die snel geïmplementeerd kon worden en als fundament kon dienen voor toekomstige projecten. Na een uitgebreide evaluatie samen met van Caribou Lake Software, heeft GfK gekozen voor SilverStream eXtend vanwege de snelle inzetbaarheid en vanwege zijn comptabiliteit met de nieuwste standaards waaronder Web Services. In amper drie maanden hebben Caribou Lake en GfK de eerste fase van het project geïmplementeerd: de ontwikkeling en toepassing van een content-gebaseerde portal met behulp van SilverStream eXtend.

Snelle start
"We hebben doelbewust gekozen voor een snelle start met de implementatie van het web-gebaseerde kennisplatform 'GfK4u' voor de medewerkers van GfK Group, als onderdeel van de geplande Enterprise Information Portal (EIP) en om het daarna stapsgewijs uit te breiden", aldus Rainer Ostermeyer, de CIO van de GfK Group. "Met SilverStream hebben we een partner die een op standaards gebaseerd platform biedt en een technologie voor onze EIP die echt 'toekomstbestendig' is. Hierdoor wordt het investeringsrisico aanmerkelijk verlaagd, en de snelle implementatie van het eerste deel van het project bewijst dat we verstandig hebben geïnvesteerd."

De informatie-portal 'GfK4u' zorgt voor de integratie van de vele en wereldwijd verspreide complexe en geïsoleerde informatiesystemen, waardoor de medewerkers probleemloos toegang krijgen tot vitale informatie. In nauwe samenwerking met GfK heeft Caribou Lake Software de projectprioriteiten vastgesteld. SilverStream eXtend werd aanbevolen omdat het de applicatieontwikkelaars van het bedrijf in staat stelt snel hoog-interactieve oplossingen te leveren die bestaande bedrijfssystemen met elkaar integreren met behulp van Web Services. In de tweede fase van het project zal GfK, met medewerking van Caribou Lake Software, de portal beschikbaar stellen aan alle medewerkers van GfK wereldwijd en een begin maken met specifieke kennisdomeinen op de portal ten behoeve van de verschillende groepen gebruikers.

Over GFK Group
Volgens voorlopige cijfers heeft de GfK Group, een vooraanstaand internationaal marktonderzoeksbureau, in 2001 een omzet bereikt van EUR 534 miljoen (2000: EUR 481 miljoen). Het bedrijf heeft vier divisies: Consumer Tracking, Non-Food Tracking, Media en Ad Hoc Research. De GfK Group in 51 landen meer dan 120 werkmaatschappijen en zusterbedrijven. Meer informatie kunt u vinden op www.gfk.com.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Huub Langendonk
Consultant

PK(-: Paul Kok Consultants
Communicatie Adviseurs
Kon. Wilhelminaweg 469
3737 BE Groenekan
T + 31 (0)346 - 217 117
F + 31 (0)346 - 217 118

Deel: ' GfK Group kiest SilverStream eXtend voor zijn Web Services '
Lees ook