GGD NEDERLAND


Persbericht

GGD.en starten massaal met vaccineren

Utrecht, 29 mei 2002

De GGD.en in Nederland starten vanaf dit weekend met het vaccineren van ruim 3 miljoen kinderen en jongeren in het kader van de landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C
.da.s goed gedaan!. In IJmuiden wordt een kleine groep jongeren van 15 tot en met 18 jaar al op zaterdag 1 juni gevaccineerd. Op maandag 3 juni krijgt het massale karakter van de campagne vorm en wordt er op 12 verschillende locaties gevaccineerd. Die dag zijn in totaal ruim 28.000 kinderen opgeroepen voor de gratis vaccinatie in de leeftijdscategorieën 14 maanden tot en met 5 jaar en 15 tot en met 18 jaar.

Op 3 juni wordt door de volgende GGD.en gevaccineerd:

GGD Groningen in Groningen
GGD Assen in Beilen
GGD Twente in Enschede en Almelo GGD IJssel-Vecht in Hattem en Heerde GGD kop van Noord-Holland in Graft de Rijp, Harenkarspel Schagen,
GGD Flevoland in Swifterbant, Biddinghuizen GGD Amstelland-de Meerlanden in Kudelstaart

De directeur van GGD Nederland, Rob Beuse, zal met het landelijk projectteam meningokokken C op 3 juni een aantal locaties bezoeken.

Deze landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C, die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport door GGD Nederland wordt uitgevoerd, kenmerkt zich door haar grootschaligheid en complexiteit. De 42 GGD.en en 11 provinciale entadministraties hebben samen met de gemeenten circa 500 priklocaties geselecteerd: sporthallen, gymzalen, evenementenhallen en stadions. In totaal zijn meer dan 6000 medewerkers van de GGD.en, de entadministraties en andere zorginstellingen bij deze campagne betrokken. Er zijn speciale projectteams per regio geformeerd. Er is berekend dat per zogenaamde priklijn (drie verpleegkundigen/assistenten, een arts en nog een vijftiental mensen voor logistiek, administratie, begeleiding, etc.) gemiddeld 80 vaccinaties per uur kunnen worden gegeven.

Het vaccineren verloopt in twee fases. Tot de zomervakanties worden de kinderen van 14 maanden tot en met 5 jaar en de kinderen van 15 tot en met 18 jaar gevaccineerd. Na de zomervakantie volgen de kinderen in de leeftijdsgroep van 6 tot en met 14 jaar.

Voor informatie over de landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C is het gratis landelijke telefoonnummer op werkdagen van 9.00 en 21.00 uur geopend, 0800-3008051. Ook kan het publiek terecht op de campagnewebsite via www.vaccinatie.minvws.nl

Vanaf 1 september 2002 wordt de vaccinatie tegen meningokokken C opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen van 14 maanden en zal dan worden uitgevoerd door de thuiszorgorganisaties via de 1500 consultatiebureaus in Nederland.

---

---

Deel: ' GGD.en starten massaal met vaccineren '
Lees ook