Gemeente Breda

18-06-2002

Gifgroen voor scholen

Op woensdag 19 juni overhandigt wethouder A.J.G. Oomen van Buitenruimte de eerste exemplaren van Gifgroen op basisschool Klokkebei aan de Sterstraat 1 in Ulvenhout. Gifgroen is een nieuwsbrief over onkruid voor de leerlingen van de groepen zeven en acht. De Nieuwsbrief staat vol wetenswaardigheden over kruiden en onkruid. Alle basisschoolleerlingen van de bovenbouw ontvangen binnenkort via hun leerkracht een Gifgroen.

BrandnetelsoepVorig jaar is de campagne Anders omgaan met onkruid gestart. De gemeente Breda heeft haar inwoners op verschillende manieren duidelijk gemaakt hoe zij omgaat met de onkruidbestrijding binnen de gemeente. De activiteiten die zij dit jaar organiseert spitsen zich meer toe op wijken, buurten en scholen. Voor de scholen is een speciale nieuwsbrief ontwikkeld. Met de prikkelende titel Gifgroen en zijn opvallende uiterlijk is de nieuwsbrief een aantrekkelijk naslagwerkje. In de nieuwsbrief kunnen leerlingen het verschil tussen kruiden en onkruid lezen maar ook een recept voor brandnetelsoep ontbreekt niet.

Overhandiging
Wethouder J. Oomen van Buitenruimte heeft een uitgesproken mening over onkruid. Hij zet zich dan ook in om het onkruid binnen Breda zoveel mogelijk terug te dringen. Hij is van mening dat iedereen die zijn of haar steentje daar aan kan bijdragen dat ook zeker moet doen. Woensdag 19 juni om 11.30 uur komt hij de leerlingen van de Klokkebei assisteren bij het onkruidvrij maken van het schoolplein. Naast de machines van de gemeente zullen de leerlingen gewapend met een onkruidkrabber hun steentje bijdragen aan een onkruidvrij schoolplein.

Breda, 18 juni 2002

Zoekwoorden:

Deel: ' Gifgroen voor scholen Breda '
Lees ook