GigaPANN-Feest trekt ruim 5.800 bezoekers


Utrechtse binnenstad kleurt volledig roze door homo-feest

UTRECHT, 20090628 -- Het GigaPANN-Feest, het officile slotfeest van het MidZomerGracht festival in Utrecht is gisteren met ruim 5.800 bezoekers succesvol verlopen. In de Utrechtse binnenstad traden Alain Clark, Karin Bloemen, Lisa & Rachel (finalisten X-Factor) en de EuroStars op tijdens het outdoor gedeelte van het feest. Tevens werd daar de PANN-Publieksprijs uitgereikt voor het beste initiatief ter bevordering van homo-emancipatie. De PANN-Prijs van 10.000,- is gewonnen door Dyzlo Film.

Na 23:30 uur ging het feest verder in Tivoli, de Winkel van Sinkel, Nachtburgemeester/Arena, Monza en Club Poema, de vijf van de grootste popzalen van de Utrechtse binnenstad. Bezoekers konden 's avonds van locatie wisselen, waardoor in de hele binnenstad een gezellig sfeer ontstond. Ook konden bezoekers de gehele nacht gebruik maken van bootjes over de Oudegracht om van locatie te wisselen. Onder het motto "van Mega naar Giga" werd het traditionele MegaPANN-Feest vanwege het veertig jarig bestaan van Stichting PANN, voor een keer omgedoopt tot een Giga-editie. Het GigaPANN-Feest is zonder incidenten verlopen. De organisatie spreekt over een zeer succesvol feest.

PANN-Prijs

In het jubileumjaar wordt voor het eerst de PANN-Prijs uitgereikt. De prijs voor het beste initiatief ter bevordering van homo en lesbische emancipatie. Tijdens alle feesten in de eerste zes maanden van 2009 konden bezoekers stemmen op hun favoriete maatschappelijke homo-initiatief. De winnaar, Dyzlo Film ontving tijdens het GigaPANN-Feest de prijs ter waarde van 10.000,- uit handen van Frank van Dalen (voorzitter stichting ProGay). Dyzlo Film ontving de publieksprijs voor hun lespakket "Gewoon homo zijn" waarmee ze homoseksualiteit op middelbare scholen bespreekbaar maken.

Stichting PANN

PANN slaat al 40 jaar een brug tussen homojongeren en de maatschappij. De organisatie van PANN bestaat uit ruim tachtig vrijwilligers. Het PANN-Feest is door bezoekers van Gaysite.nl uitgeroepen tot het `Beste Gayparty van 2007 n 2008'. Onlangs heeft COC Nederland de jaarlijkse Bob Angelo Penning aan Stichting PANN uitgereikt voor haar inzet voor de homo-integratie en -emancipatie. Daarnaast werd Stichting PANN genomineerd voor de Jos Brink-prijs, een regeringsprijs die eens in de twee jaar wordt uitreikt.

De opbrengsten die Stichting PANN haalt uit haar activiteiten worden in een fonds gestort. Uit dit fonds keert PANN subsidies uit om de homo-emancipatie in Nederland te bevorderen.


Deel: ' GigaPANN-Feest trekt ruim 5.800 bezoekers '
Lees ook