Gilead en GlobeImmune maken licentie- en samenwerkingsovereenkomst bekend voor de ontwikkeling van therapeutische vaccinproducten voor de behandeling van chronische hepatitis B-infectie

FOSTER CITY, Californië (VS) & LOUISVILLE, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20111025 --

Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq:GILD) en GlobeImmune, Inc. hebben vandaag bekendgemaakt dat de bedrijven een exclusieve wereldwijde licentie- en samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten voor de ontwikkeling en het in de handel brengen van therapeutisch vaccinproducten voor gebruik in combinatie met Viread® (tenofovir disoproxilfumaraat) en andere orale therapieën voor de behandeling van chronische hepatitis B-virus (HBV)-infectie.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal Gilead aan GlobeImmune een vooruitbetaling doen en ondersteuning bieden voor GlobeImmune’s voortdurende ontwikkeling van hun HBV therapeutisch vaccinprogramma door middel van Fase 1a klinisch onderzoek. Gilead kan de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen voor klinische ontwikkeling na Fase 1a. GlobeImmune zou ook aanvullende betalingen kunnen ontvangen op basis van het bereiken van bepaalde ontwikkelingsmijlpalen alsmede royalty's voor toekomstige potentiële nettoverkopen.

Het doel van de onderzoekssamenwerking is het maken en ontwikkelen van therapeutisch vaccinproducten die specifieke HBV DNA antigenen hebben die zijn gekloond in S. cerevisiae (een soort gist). De bedrijven verwachten dat de combinatie van een therapeutisch vaccin met orale suppressieve antivirale therapie zou kunnen helpen bij het doen toenemen van oppervlakteantigeen (HBsAg)-verlies met seroconversie – een marker van de oplossing van chronische HBV-infectie.

“Deze samenwerking is een belangrijke mijlpaal in GlobeImmune’s inspanningen om therapieën voor belangrijke onvervulde medische behoeften verder te ontwikkelen,” aldus David Apelian, MD, PhD, Senior Vice President Research & Development en Chief Medical Officer bij GlobeImmune. “Op basis van de proof-of-concept studies naar hepatitis C-infectie geloven wij dat de combinatie van GlobeImmune’s Tarmogen immuuntherapieproducten met orale suppressieve antivirale therapie zal helpen bij het uitschakelen van de cellen die het hepatitis B-virus in zich dragen, waardoor de seroconversie binnen een bepaalde periode wordt gestimuleerd.”

“Therapie binnen een bepaalde periode blijft een belangrijke onvervulde behoefte voor patiënten met chronische hepatitis B,” aldus Norbert W. Bischofberger, PhD, Gilead’s Executive Vice President, Research and Development en Chief Scientific Officer. “We hebben alle hoop dat deze benadering ons in staat zal stellen om te verkennen of adaptieve immunomodulatoire benaderingen van HBV ons zullen helpen de HBsAg seroconversie te verbeteren en daarbij de behoefte aan levenslange dagelijkse therapie tot het verleden te laten behoren.”

Over GlobeImmune

GlobeImmune, Inc. is een particulier bedrijf op het gebied van de ontwikkeling van therapeutische vaccins onder de naam Tarmogen®. Dit zijn producten voor de behandeling van kanker en infectieziekten. Tarmogenen stimuleren de natuurlijke aanmaak van T-cellen die kankercellen en viraal geïnfecteerde cellen kunnen lokaliseren en uitschakelen. GlobeImmune heeft tot nu toe meer dan $160 miljoen ingezet voor de ondersteuning van hun programma's. Bezoek voor meer informatie de website van het bedrijf op www.globeimmune.com.

Over Gilead Sciences

Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat nieuwe therapieën ontdekt, ontwikkelt en op de markt brengt voor nog onvervulde medische behoeften. De missie van het bedrijf is de zorg voor patiënten die aan levensbedreigende ziekten lijden wereldwijd te verbeteren. Gilead is gevestigd in Foster City, Californië (VS) en is actief in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific. Bezoek voor meer informatie over Gilead www.gilead.com.

Forward-looking statement van Gilead

Dit persbericht bevat forward-looking statements, binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, die onderworpen zijn aan risico's, onzekerheden en andere factoren, waaronder risico's betreffende de ontwikkeling en het in de handel brengen van therapeutische vaccins voor de behandeling van chronische HBV-infectie. Er zijn ook risico's die te maken hebben met klinisch onderzoek naar therapeutische vaccins in het kader van de samenwerking, waaronder de mogelijkheid van ongunstige resultaten en de behoefte om de studies te veranderen of uit te stellen of aanvullende tests uit te voeren en het risico dat geen goedkeuring wordt verkregen van de registratie-instanties. Daardoor is het mogelijk dat therapeutische vaccins in het kader van de samenwerking nooit met succes op de markt zullen worden gebracht Bovendien kunnen Gilead en GlobeImmune een strategische beslissing nemen om de samenwerking te beëindigen of te stoppen met de ontwikkeling van bepaalde therapeutische vaccins in het kader van de samenwerking. Deze risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten zoals die worden genoemd in de voorspellingen. De lezer wordt gewaarschuwd niet te vertrouwen op deze voorspellingen. Deze en andere risico's staan in detail beschreven in het kwartaalverslag van Gilead op formulier 10-Q voor het kwartaal dat eindigde op 30 juni 2011, zoals ingediend bij de Amerikaanse Securities en Exchange Commission. Alle voorspellingen zijn gebaseerd op informatie waarover Gilead nu beschikt. Gilead neemt geen verplichting op zich om dergelijke voorspellingen te actualiseren.

Viread is een geregistreerd handelsmerk van Gilead Sciences, Inc.

Tarmogen is een geregistreerd handelsmerk van GlobeImmune, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Contactpersonen Gilead:
Susan Hubbard, 650-522-5715 (Investeerders)
Cara Miller, 650-522-1616 (Media)
of
contactpersonen GlobeImmune:
David Apelian, MD, PhD, MBA, 303-625-2820
Chief Medical Officer
of
Russo Partners

Matt Middleman, 917-734-0324 (media)

Ticker_symbol NASDAQ:GILD

Deel: ' Gilead en GlobeImmune maken licentie-overeenkomst bekend '
Lees ook