Gilgamesj, oudste meesterwerk wereldliteratuur nu muziektheaterstuk


DORDRECHT, 20150924 -- Op 17 oktober zal het eeuwenoude Gilgamesj epos als muziektheater productie in het Energiehuis in Dordrecht in première gaan. Het 5000 jaar oude verhaal van twee vrienden, die op zoek gaan naar eeuwige roem en onsterfelijkheid, blijkt immer actueel. Een familievoorstelling voor oud en jong.

[Affiche Gilgamesj van Muziektheater Hollands Diep Gilgamesj.Superheld! is een nieuwe productie van Muziektheater Hollands Diep en Silbersee uitgevoerd door strijkkwartet ZAPP4 en de zangers Jussi Lehtipuu als Gilgamesj, Maciej Straburzyński als Enkidoe en Carina Vinke als Isjtar. 

De fantasievolle compositie is van Oene van Geel en Jasper le Clercq, een combinatie van groove, klassiek en improvisatie. ZAPP4 is bekend om zijn spetterende podiumpresentatie. Samen met de zangers spelen en zingen zij dit avontuurlijke eeuwenoude verhaal over de zoektocht naar de bestemming van de mens. Een energieke, poëtische productie met originele deelname van aardewerken mensjes!  

De muzikale leiding is in handen van Romain Bischoff (Silbersee), de regie is van Cilia Hogerzeil (Muziektheater Hollands Diep): 

Meer informatie: www.muziektheaterhollandsdiep.nl
Voorstellingen van 17 oktober tot 21 november

Gilgamesj.Superheld! 
Muziektheater Hollands Diep in Coproductie met Silbersee
Compositie: Oene van Geel & Jasper le Clercq
Tekst: Suzanne van Lohuizen
Muziek: ZAPP4


Singel 514
3311 HP Dordrecht
T +31 (0)78 6319511
Email: info@hldiep.nl
www.muziektheaterhollandsdiep.nl

Zie afbeeldingen in hoge resolutie op: www.muziektheaterhollandsdiep.nl/nl/voorstellingen/gilgamesjsuperheld/fotoalbum

Illustraties bij muziektheaterstuk Gilgamesj van Muziektheater Hollands DiepDeel: ' Gilgamesj, oudste meesterwerk wereldliteratuur nu muziektheaterstuk '
Lees ook