NOSGio Lippens nieuwe hoofdredacteur NOS Continue Media
27-09-01

Gio Lippens (43) wordt op 1 oktober benoemd tot eerste hoofdredacteur Continue Media bij NOS RTV. In zijn functie is Lippens verantwoordelijk voor NOS Teletekst, NOS Internet en andere 'nieuwe media'-activiteiten van NOS RTV, zoals SMS en Wap. Lippens zal ook inhoud geven aan de intergratie van Teletekst en Internet.
Gio Lippens was sinds maart 2001 al projectleider Continue Media, een nieuw op te zetten afdeling binnen NOS RTV. Zijn taak was intergratie van de afdelingen Teletekst en Internet tot één organisatorische en journalistieke afdeling. Dit proces zal de komende maanden worden voortgezet.

Gio Lippens startte zijn journalistieke loopbaan in 1979 als journalist bij een aantal regionale dagbladen. In 1987 werd hij sportverslaggever bij het Algemeen Dagblad. Ervaring bij radio en televisie deed hij op als freelancer bij verschillende omroepen (vanaf 1990) en als coördinator bij sport van Radio Noord (1994 - 1996). Vanaf 1996 werkte hij in vaste dienst bij NOS -Langs de Lijn als eindredacteur en verslaggever. In de periode februari 2000 tot maart 2002 was Lippens hoofdredacteur/plaatsvervangend hoofd van NOS Studio Sport.

Deel: ' Gio Lippens nieuwe hoofdredacteur NOS Continue Media '
Lees ook