Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 1 juni 2005

Giraffe geboren in Safaripark Beekse Bergen

Jonge giraffe presenteert zich morgen aan bezoekers

Er is een nieuwe jonge giraffe te bewonderen op de giraffevlakte van Safaripark Beekse Bergen. In de nacht van zondag op maandag is een vrouwelijke Rotschild giraffe geboren. Voordat het jong kennis ging maken met de andere giraffen hebben moeder en dochter elkaar in alle rust beter leren kennen. Inmiddels heeft de jonge giraffe voorzichtig haar eerste stapjes op de grote giraffevlakte van het park gezet. Vanaf morgen is het jonge vrouwtje, afhankelijk van het weer, dagelijks voor het publiek te bewonderen. In totaal verblijven er nu elf giraffen op Safaripark Beekse Bergen. De jonge giraffe is een dochter van vader Waldo en moeder Amber. In het kader van het fokprogramma van de Europese dierentuinen (EEP) verwekte giraffe-man Waldo al eerder een jong op Safaripark Beekse Bergen. Voor moeder Amber is dit het derde jong wat zij in Safaripark Beekse Bergen op de wereld zet.

Val van twee meter
Na een draagtijd van gemiddeld 14 à 15 maanden wordt een giraffejong geboren. Het jong valt van een grote hoogte (zeker 2 meter) op de grond. De moeder blijft immers staan. Het giraffejong komt met de voorpoten en de kop naar buiten en maakt vervolgens een koprol. Het dier komt terecht op de schouders waarvan de beenderen nog soepel en buigzaam zijn en hij kan al na 15 minuten staan. De eerste dag van het leven van een giraffe is erg spannend. De eerste uren duldt de moeder geen andere giraffen bij haar jong in de buurt. Op deze wijze leert het jong haar moeder herkennen. Een giraffe is na de geboorte gemiddeld 1,50 tot 1,60 meter hoog en kan daarna uitgroeien tot een hoogte van ruim 5 meter.

Een dagje Afrika
In Safaripark Beekse Bergen maken bezoekers in één dag kennis met diverse Afrikaanse diersoorten. Ze komen oog in oog te staan met leeuwen, zebra's, olifanten, giraffen, jachtluipaarden en neushoorns. Deze dieren leven op grote vlaktes met meerdere soorten tezamen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een reis door het grootste dierenpark van de Benelux te maken. Neemt men de safaribus of safariboot, dan vertelt de gids de meest actuele informatie over de dieren. Echt avontuurlijk is de wandelsafari. Hier lopen bezoekers over een Afrikaanse savanne en ontmoeten zij bijvoorbeeld de grootste olifant van Europa, Calimero. Het is ook mogelijk om met de eigen auto op safari te gaan. Safaripark Beekse Bergen is dagelijks geopend vanaf 10 uur.

Meer informatie over Safaripark Beekse Bergen is te vinden op: www.safaripark.nl maar men kan ook bellen met Safaripark Beekse Bergen, tel: 0900-2335732 (EUR 0,15 p.m.).

Deel: ' Giraffe geboren in Safaripark Beekse Bergen '
Lees ook