Ingezonden persbericht

glastentoonstelling in het gemeentehuis van Tubbergen

4 t/m 14 oktober 2001

expositie : Scupturaal Glas; Een West- Europeese collectie van eigentijds glas als beeld, bijeengebracht door Galerie Mariska Dirkx uit Roermond.

Tijdens het eerste lustrum van Glasrijk Tubbergen is Galerie Mariska Dirkx voor de vierde keer aanwezig met een bijzondere collectie beelden in glas. Met een bezoekersaantal in het vorige jaar van bijna 40.000, wordt ook deze editie een zeer speciale gebeurtenis.

De laatste nieuwe beelden van jonge en bekende kunstenaars staan weer opgesteld in de hal van het Gemeentehuis. Via moderne en ook eeuwenoude technieken geven zij hun beelden vorm. Niet altijd heeft het glas een glanzend oppervlak. Vaak heeft het glas een zachte, zanderige huid en schijnt er een diffuus licht door heen. Het zijn vooral de Franse kunstenaars, die met deze technieken symbolische oertekens in zachte tinten ontwierpen. Hun bloemvormen lijken gevuld met een stuifmeel van stilte. Een schoonheid die de natuur met grote liefde benadert. De geblazen objecten zijn dit jaar vooral van de Nederlandse kunstenaars. Via o.a. de dubbelgraaltechniek, een zeer gecompliceerde blaastechniek, ontstaan zeer fraaie objecten die de toeschouwer in vervoering brengen. De metamorfozen in vormen en kleuren roepen een meditatieve beleving op en laat de kunstenaar zijn publiek zijn verwondering delen. De Nederlandse kunstenaars laten een grote diversiteit zien en nemen een geheel eigen plaats in in de West-Europese glaskunst. De leden van de onlangs opgerichte Deutsche Glaskünstler Verein NRW streven naar de juiste verhoudingen in het spel van licht en structuur. Hun glasobjecten zijn verfijnd door toepassingen met goud- en zilverfolie, glasmozaïek, geweven metaaldraad en gekleurd glas. Samen presenteren zij dit bijzonder werk in de vorm van o.a. wandobjecten en schalen. Het spel van de kunstenaars met vorm, licht en materie zal ook deze keer het publiek weer weten te verrassen.

De tentoonstelling is door de week geopend tijdens de kantooruren en in de twee weekenden van 11 - 17 uur

van de volgende kunstenaars kunt u hun werk bewonderen:Peter Bremers, Olivier Chabanis, Effie Halkidis, Klaus Hilsbecher,Lia Koster, Gabriëla Küstner, Jean Paul van Lith, Uta Majmudar, Michèle Perozeni, Addi Rijckaert, Brigitte Sillard, Antoon van Wijk, Dick van Wijk, Gareth Noël Williams, Yoshi Yamauchi, Udo Zembok en Jörg Zimmermann.

Gemeentehuis Tubbergen
Raadhuisplein 1
7651 CV Tubbergen
Mobile: 06-54927759

Galerie Mariska Dirkx
Wilhelminasingel 67
Nl-6041 CH Roermond
The Netherlands
Phone/Fax: +31(0)475-317137
website: http://www.galeriemariskadirkx.nl email: galerie.dirkx@wxs.nl

Deel: ' Glastentoonstelling in het gemeentehuis van Tubbergen '
Lees ook