PERSBERICHT

Wereldprimeur Erasmus Universiteit Rotterdam
Global e-Commerce Masters in september van start

Rotterdam, 4 februari 2000 -- Als eerste universiteit ter wereld start de Erasmus Universiteit Rotterdam een Global e-Commerce Masters (GEM). Deze parttime MBA-opleiding gaat 15 maanden duren en geeft de deelnemers een mastertitel in e-Commerce. Het doel van deze opleiding, die in de eerste cyclus plaats biedt aan 30 mensen, is deelnemers kennis te laten maken met de nieuwe businessmodellen en de consequenties van wereldwijd elektronisch zakendoen. Met deze opleiding koppelt de Erasmus Universiteit haar jarenlange ervaring met businessopleidingen aan de e-kennis die nodig is voor de manager in de nieuwe economie.

Directeur van het Erasmus Centrum voor Electronische Handel dr. Yao-Hua Tan: "Veel bedrijven en organisaties krijgen de komende jaren te maken met elektronisch zakendoen. Organisaties kunnen het zich niet permitteren deze ontwikkeling te negeren. In de nieuwe economie zullen e-managers zitting krijgen in de Raad van Bestuur van bedrijven. Met dit nieuwe programma leiden we die e-managers op. Het zijn de mensen die een beslissende rol spelen zullen spelen in de nieuwe economie. Met GEM leert men traditionele marktstrategieën en businessmodellen te transformeren voor e-business. We zijn er trots op de eerste ter wereld te zijn die een parttime Masters-opleiding op dit gebied aanbiedt."

Dr. Han van Dissel, directeur van Erasmus Executive Development: "Uniek aan deze opleiding is ook de internationale samenwerking. Gesponsord door de Europese Unie en de G-7 zijn we nu bijna twee jaar bezig in een internationaal consortium van vooraanstaande Business Schools met de voorbereidingen van het GEM programma. Wereldwijd bestaat een enorme behoefte aan mensen met kennis over e-commerce. Recent werd de opleidingsbehoefte van e-managers in de VS op 160.000 per jaar geschat terwijl het Ministerie van Onderwijs in Japan alle universiteiten verzocht heeft opleidingen op te zetten."

Deelnemers aan de Global e-Commerce Masters krijgen tijdens de opleiding onder andere te maken met E-Accounting, E-Strategy, E-Marketing, E-Management, E-Law en E-Intra and Entrepreneurship. Tan: "Met het GEM-programma bieden we inzicht in alle facetten die nodig zijn om een onderneming ook in de 21e eeuw zaken te laten doen."

Gezamenlijk initiatief
Global e-Commerce Masters is een gezamenlijk initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Athens University of Economics and Business, Copenhagen Business School, Georgia State University, Norwegian School of Economics and Business Administration en de University of Cologne. Ook daar start in september deze opleiding. Deelnemers zullen gedurende de opleiding enkele malen ervaring opdoen op een aantal van deze universiteiten en hiernaast intensief samenwerken met de studenten van de andere universiteiten.

Deel: ' Global e-Commerce Masters Rotterdam in september van start '
Lees ook