Global Knowledge breidt curriculum uit met telecom-trainingen

Nieuwegein, 23 februari 2000 - Met de huidige, snelle ontwikkelingen in de markt van (mobiele) telecommunicatie stijgt ook de behoefte aan professionele kennis op dit terrein. Daarom breidt Global Knowledge, het grootste onafhankelijke ICT-opleidingsinstituut ter wereld, haar curriculum uit met trainingen op het gebied van telecommunicatie. De nieuwe trainingen 'Telecommunications Fundamentals I en II' zijn bestemd voor een ieder die geïnteresseerd is in de principes van datacommunicatie en telecommunicatie. De nieuwe training 'Introduction to Voice over IP' is bestemd voor datacommunicatie-professionals. Global Knowledge biedt deze trainingen aan voor up-to-date en relevante kennis op het gebied van telecommunicatie.

Telecommunications Fundamentals I
Telecommunications Fundamentals I is bedoeld voor netwerkbeheerders en netwerkconsultants die geconfronteerd worden met de convergentie tussen spraak- en datanetwerken. In deze training wordt kennisgemaakt met de basiselementen van spraakcommunicatie via netwerken. Na de training heeft men inzicht in de mogelijkheden op het gebied van telecommunicatie. Enkele belangrijke onderwerpen die aan de orde komen:
* Recente ontwikkelingen in de markt van telecom-aanbieders
* Digitale transmissiesystemen, onder andere SDH en SONET
* Draadloze- en mobiele communicatie en communicatie via satellieten
* Introductie ISDN, ATM, DSL en SS7 principes

Telecommunications Fundamentals II
Telecommunications Fundamentals II is bedoeld voor netwerkbeheerders en netwerkconsultants die inzicht willen verkrijgen in de mogelijkheden van moderne telecommunicatievoorzieningen. Deze training gaat verder dan spraakcommunicatie en gaat in op de voorwaarden waaraan communicatienetwerken moeten voldoen voor het verzenden van data, beeldmateriaal en video.
Voorts worden de nieuwste telecommunicatie-voorzieningen behandeld en de krachtige rol die Internet daarbij speelt.

Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer:
* Dense Wave Division Multiplexing (DWDM)

* Frame Relay diensten

* Multimedia, codering en compressie standaarden
* Quality of Service issues

* Residential Broadband voorzieningen met ADSL, MMDS en LMDS

Introduction to Voice over IP
Introduction to Voice over IP is bedoeld voor
datacommunicatie-professionals, zoals netwerk engineers, routing specialisten en netwerkdesign engineers, die op zoek zijn naar Voice over IP-oplossingen, en ook voor telecommunicatieprofessionals die informatie willen over spraak- en dataconvergentie. Deze training verschaft kennis over de beschikbare opties voor het integreren van spraak- en datacommunicatie. Uiteraard vindt de training plaats in een praktijkgerichte omgeving. Er wordt ingegaan op kosten/baten-analyses rond het integreren van spraak en data via netwerken. Ook komen de aanwezige standaarden en technologieën over Voice over IP aan bod.
De volgende onderwerpen worden onder meer behandeld:
* Internet based Voice over IP

* H.323 Standard (ITU)

* PC to PC Voice over IP

* Phone to Phone, PC to Phone Voice over IP

Global Knowledge
Global Knowledge is het grootste onafhankelijke ICT-opleidingsinstituut ter wereld, met cursussen die in achttien talen over de hele wereld worden gegeven. Het bedrijf heeft strategische samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de belangrijkste bedrijven in de ICT-industrie, waaronder Microsoft, Oracle, Cisco, FORE Systems, Bay Networks, IBM, Novell, Compaq en Red Hat Linux. In de Benelux heeft Global Knowledge vijf vestigingen: in Nieuwegein, Amersfoort, Amsterdam Schiphol, Groningen, Eindhoven. In 1999 heeft het bedrijf een wereldwijde omzet behaald van ongeveer $ 350 miljoen. Meer informatie is te vinden op de website van Global Knowledge: https://www.globalknowledge.net

Meer informatie over cursussen:
Cursusadministratie telefoon: 030 - 60 89 444 - E-mail: info.nl@globalknowledge.net

Contactpersoon voor de pers:
Global Knowledge, Jacqueline Overduin, telefoon: 030 - 60 89 333 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Anneke de Kort, telefoon 023 - 562 82 08

Deel: ' Global Knowledge breidt curriculum uit met telecom-training '
Lees ook