Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 01-35

01-35 24-08-2001

01/35 24 augustus 2001

Global Leadership wint steeds meer terrein in Europa: nieuwe onderzoeksresultaten.

Seminar prof. House over GLOBE bij UT

Professor Robert J. House bezoekt op maandag 27 augustus 2001 de Universiteit Twente. Prof. House zal dan een seminar verzorgen, waarbij hij uitvoerig ingaat op de belangrijkste resultaten van het GLOBE-project (Global Leadership and Organizational Effectiveness). Hij zal zich daarbij toespitsen op de verschillen in leiderschap tussen Europese landen.

Sinds 1988 is Robert J. House als hoogleraar organisatiestudies verbonden aan de Wharton School van de University of Pennsylvania (USA). Hij heeft meer dan 130 wetenschappelijke artikelen op het gebied van management en sociale wetenschappen gepubliceerd en is een vooraanstaand onderzoeker op het gebied van leiderschap. Daarnaast heeft hij een imposante bijdrage geleverd aan de Academy of Management en is hij mede oprichter van het wetenschappelijk tijdschrift `Leadership Quarterly'.

Op de Universiteit Twente zal Prof. House een seminar verzorgen over Global Leadership and Organizational Effectiveness (GLOBE). Het GLOBE-project heeft onder meer tot doel te achterhalen welke leiderschapsgedragingen universeel zijn.

GLOBE is een internationaal wetenschappelijk onderzoeksproject dat uitgevoerd wordt in 62 landen. Prof. House wordt wereldwijd bijgestaan door ongeveer 175 onderzoekers. Voor dit cross-culturele project heeft Prof. House $625.000,- van het Amerikaanse Ministerie van Onderwijs en $ 450.000,- van de Amerikaanse National Science Foundation ontvangen. De roep om Global Leadership is gezien de ontwikkeling van een steeds groter wordende Europese markt, in Europa luider dan ooit. Voor Prof. House reden om zich toe te spitsen op de Europese verschillen op het gebied van leiderschap.

Deel: ' Global Leadership wint steeds meer terrein in Europa '
Lees ook