GLOCALL

Draadloos ISDN via de satelliet vanaf elke plek op aarde

Draadloos ISDN via de satelliet vanaf elke plek op aarde Op 14 september a.s. lanceert GloCall BV uit Den Haag als eerste bedrijf in Europa een compact ISDN-modem, dat via de satelliet in staat is om draadloos, vanaf elke plek op aarde, op ISDN-snelheid (64 Kbps), data te versturen en te ontvangen.

Het apparaat, de 'Thrane & Thrane Capsat Messenger' is ontwikkeld door Thrane & Thrane in Denemarken, een gespecialiseerde fabrikant in satelliet-communicatieapparatuur. De 'Capsat Messenger', maakt gebruik van 4 Inmarsat satellieten, welke in een geostationaire baan op 36.000 km hoogte om de aarde cirkelen.

Dankzij dit draadloze ISDN-modem, dat slechts 4 kg weegt, kan men op elke plek op aarde, hoe afgelegen ook, binnen 1 minuut, de beschikking hebben over een ISDN-verbinding. Zo kunnen bedrijven naast de gebruikelijke LANs & WANs, middels de Capsat Messenger, hun informatiesystemen nu in een echt Global Area Network (GAN) gaan koppelen.

Het ISDN-satellietmodem, speelt in op de groeiende behoefte van internationaal opererende ondernemingen aan goede telecommunicatie infrastructuur overal ter wereld, niet alleen voor telefoon en fax, maar juist voor data. Wanneer het satellietmodem aan randapparatuur wordt gekoppeld, zijn de toepassingen divers. Hieronder enkele voorbeelden:

Gebruikersgroep/Toepassing
Pers: Doorsturen van videobeelden of het doen van een life radioverslag vanaf elke plek op aarde
Olie & Gas industrie: Doorsturen van grote hoeveelheden meetgegevens van boringen vanuit het veld, voor analyse op het hoofdkantoor Banken Uitwisselen van financiële gegevens tussen hoofdkantoor en kantoren die zich in een land bevinden, met een slechte telecommunicatie infrastructuur.
Hulpverleners: Middels 'video conferencing', is een arts in Nederland in staat om waar ook ter wereld op afstand professsionele hulp te bieden: zgn. 'Telemedicine'
Produktie-bedrijven: Toegang tot het LAN en het Intranet van het bedrijf, zelfs vanaf de meest afgelegen produktielocatie. Video-conferencing met het hoofdkantoor.
Mijnbouw: Volledige telecommunicatievoorzieningen: telefoon, fax & data

GloCall BV is een service provider voor mobiele satellietcommunicatie. GloCall levert satellietapparatuur en communicatiediensten voor alle belangrijke satellietnetwerken, i.e.: Inmarsat, Iridium, Eutelsat en Intelsat.

Voor meer informatie en fotografisch materiaal: GloCall BV E-mail: vanmosel@glocall.com Remco van Mosel Telefoon: 070-300.18.18
Postbus 95555 Fax: 070-300.18.19
2509 CN Den Haag

31 aug 99 13:52

Deel: ' GloCall introduceert draadloos ISDN via de satelliet '
Lees ook