GM toont vijf innovatieve concept cars

(11 Januari 1999)

PERSBERICHT:

Met de Pontiac Aztek, Buick Cielo, Oldsmobile Recon, Chevrolet Nomad en de Cadillac Evoq introduceert General Motors op de 1999 Detroit Motorshow een innovatieve concept car voor ieder van haar Amerikaanse merken. Alle vijf modellen vormen een voorproefje op de design- en technologische ontwikkelingen die General Motors in de toekomst voor haar modellen gepland heeft. De nieuwe structuur in de product portfolio zorgt ervoor dat de afzonderlijke merken zich door hun imago nog onafhankelijker onderscheiden.

Pontiac Aztek
De voorwielaangedreven Pontiac Aztek combineert de voordelen van een sedan, een compacte MPV en een vrijetijdsauto. Zijn exterieur wordt gekenmerkt door een dynamisch design, terwijl in het interieur met name de flexibiliteit de boventoon voert. Tot de bijzondere details van de Aztek behoort ondermeer een variabel in te delen stoelopstelling.

Buick Cielo
Met de Buick Cielo introduceert GM een vierdeurs cabrio, waarbij met name het sensationele gevoel van het 'open rijden' wordt benadrukt, zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van comfort of veiligheid. De deelbare hardtop is zeer flexibel en erg gemakkelijk te bedienen. Speciale aandacht verdient het voice control systeem, waarmee veel interieurfuncties en instrumenten worden bediend. Controlefuncties en
-lampjes blijven in het dashboard verborgen totdat ze nodig blijken.

Oldsmobile Recon
De Oldsmobile Recon is eveneens een concept car, waarbij een innovatief design in combinatie met een hoog comfort- en flexibiliteitsniveau de boventoon voert. De compacte vrijetijdsauto heeft een gedeeld zonnedak en, vergelijkbaar met de Pontiac, een variabel in te delen stoelopstelling. De ontwerpers integreerden tevens enkele interactieve applicaties, zoals een Internet aansluiting, in het dashboard.

Chevrolet Nomad
Met de Nomad schetst Chevrolet alvast een beeld van een sportieve stationwagon voor de volgende eeuw, met de dynamische rij-eigenschappen van een sedan en de veelzijdigheid van een vrijetijdsauto. Een aantal visuele details herinnert aan zijn legendarische voorganger uit de jaren '50. Een 'Small Block' V8 krachtbron, onafhankelijke wielophanging achter, een elektronisch gestuurde automatische versnellingsbak en een afneembare top zorgen samen voor veel rijplezier.

Cadillac Evoq
Cadillac's luxe roadster, de Evoq, combineert een vooruitstrevend design met een innovatieve aandrijving en communicatie technologie. De achterwielaangedreven concept car is uitgerust met een 410 pk/302 kW sterke V8 krachtbron met compressor en beschikt over de nieuwste Northstar techniek. De Evoq is ondermeer voorzien van PAS (Performance Algorithm Shifting), de infrarood Night Vision technologie, een multifunctioneel head-up display waarmee zowel het Night Vision systeem als ook andere belangrijke controle-aanduidingen op de voorruit worden geprojecteerd, en het 'Communiport' multimedia informatie systeem.

'General Motors blijft doorgaan om een zo breed mogelijk scala aan modellen te leveren, variërend van klassiek tot futuristisch,' aldus Wayne K. Cherry, GM's Vice President Design. 'Wij tonen in Detroit onze concept cars om te laten zien dat onze merken en produkten zowel qua variatie als innovatie heel veel te bieden hebben.

Deel: ' GM toont vijf innovatieve concept cars '
Lees ook