God is groot, god is dood? Theater en debat met de Gebroeders Meester


NIJMEGEN, 20120821 -- Speciaal voor het Soeterbeeck Programma schrijven en spelen de Gebroeders Meester een theaterstuk over de rol van religie in de samenleving. In de kroeg van een dorp komt een man binnen. Hij is de nieuwe predikant, de vorige is ontslagen omdat hij te conservatief was. De cafébezoeker blijkt van een heel ander kaliber: God bestaat helemaal niet, stelt hij, maar wij hebben rituelen en religie nodig om zin te geven aan het leven. Daar is de barman het niet mee eens.

In de discussie die volgt worden zij heen en weer geslingerd tussen die beide posities: te traditioneel wordt star, maar te open is leeg.

Als publiek ben je tegelijkertijd ook cafébezoeker; je kunt een biertje bestellen, je mening vormen én geven. Want ook de deelnemers worden betrokken bij dit theaterstuk!

Gebroeders Meester is het pseudoniem van het filosofische schrijversduo Frank en Maarten Meester. Ze zijn het vrijwel nooit met elkaar eens en proberen de ander van hun eigen gelijk te overtuigen.

Deelname: € 9,50,  medewerkers en alumnipashouders RU € 7,-, studenten gratis Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/theaterendebat

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het maakt deel u van het meerjarenproject Wat is ons heilig? Een project in samenwerking met Trouw, Ikon en W!J dat in literatuur, film, tweespraken, lezingen , preecken en meer, verkent wat ons heilig is.

Vrijdag 12 oktober 2012, 20.00 - 21.30 uur, Cultuurcafé Radboud Universiteit Nijmegen, Pieter Bondamplein 1


Deel: ' God is groot, god is dood? Theater en debat met de Gebroeders Meester '
Lees ook